Hoppa till sidans innehåll

Torsdagsträffar vintern/våren 2018


Alla föredrag hålls i klubbhuset om inte annat anges och startar kl 19:00.

Informationen kompletteras efter hand. De olika programpunkterna kan komma att kastas om och eventuellt bytas ut på grund av snöhinder etc så kolla alltid på hemsidan vad som gäller.

Klubben bjuder på fika. Det kostar ingenting och ingen föranmälan behövs men vi ser gärna att ni skänker en liten slant till sjöräddningen vid varje träff. “Det ska vara enkelt att bidra till en fungerande sjöräddning. Nu kan du swisha en gåva till Sjöräddningssällskapet. Dina pengar kommer till användning där behovet är som störst! Vårt swishnummer är 900 5000. Vill du rikta gåvan till en särskild station skriver du stationens namn (orten) i meddelandefältet. “

Alla är hjärtligt välkomna!

Följande träffar planeras vintern/våren 2018:

8 Februari 2018
Sjöräddningen

Sjöräddningssällskapet kommer till oss och berättar om sin verksamhet och hur sjöräddningstjänsten i Sverige fungerar. Lyssna på berättelser och lärdomar från verkliga insatser och lär dig mer om hur du kan bli en säkrare fritidsskeppare. Det blir även tillfälle för en frågestund där alla kan ställa frågor.

15 februari 2018
Segling i Karibien

Martin kommer till oss och berättar om sina erfarenheter av segling till och i Karibien 2015. Det kommer att bli massa bilder och spännande berättelser.

22 februari 2018
Sportlov - ingen träff

1 mars 2018
Coboats och LBS Båtsamverkan

Peter Nilsson kommer ikväll att informera om Båtsamverkan och Coboats som är en app som hjälper till att kommunicera mellan medlemmar. Ta gärna med er surfplattan eller mobilen denna kväll så får ni lite tips och trix. Ladda ner appen innan ni kommer, finns både för iPhone/iPad och Android.

8 mars 2018
Segla till Polen

Funderar ni att segla till Polen? Då skall ni komma till klubben denna kväll då vi gästas av Yacht Klub Plonia Skandynawia och får höra allt om vad man behöver veta när man seglar till Polen och vad man skall besöka när man är där.  

15 Mars 2018 INSTÄLLT
ARC tävling över atlanten

Bengt Pregart kommer till oss och visar bilder och berättar om Atlantic Rally for Cruisers (ARC) över Atlanten. Det blir reflektioner kring vad som krävs av besättning och båten, Bengt kommer att berättar om vilka haverier dom hade trots topputrustad båt och mycket mer.

22 mars 2018
Första svensk som seglar jorden runt ensam non stop?

Magnus Reslow kommer till oss och berättar om sina förberedelser inför sin ensamsegling non stop jorden runt. Magnus har också redan gjort många och långa seglingar som han kommer att berätta om. Detta får man absolut inte missa!

29 mars
Påsklov - ingen träff

5 April 2018
Navigera med surfplatta

Denna kväll kommer Erik Raabe till oss för att prata om Sea Pilot och digitala sjökort.

  • Det blir Generell info om digitala sjökort, vad är på gång inom Sjöfartsverket och skillnaden mellan vektor- och rasterkort.

  • Att tänka på vid navigering med iPad/läsplatta. För och nackdelar.

  • Presentation av Seapilot appen med funktioner och möjligheter.

Om det finns Seapilot-användare får man man gärna ta med sig sin platta så kommer Erik att gå igenom inställningar och tips och trix.

 

Uppdaterad: 27 MAR 2018 12:30 Skribent: Nicklas Ottosson / Andres Asu
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link