Hoppa till sidans innehåll

Torsdagsträffar vintern/våren 2020


Alla föredrag hålls i klubbhuset om inte annat anges och startar kl 19:00

Informationen kompletteras efter hand.  

De olika programpunkterna kan komma att kastas om och eventuellt bytas ut på grund av snöhinder etc så kolla alltid på hemsidan vad som gäller.  

Klubben bjuder på fika. Det kostar ingenting och ingen föranmälan behövs. Vi ser gärna att ni skänker en slant till sjöräddningen. 
“Det ska vara enkelt att bidra till en fungerande sjöräddning. Nu kan du swisha en gåva till Sjöräddningssällskapet. Dina pengar kommer till användning där behovet är som störst! Vårt swishnummer är 900 5000. Vill du rikta gåvan till en särskild station skriver du stationens namn (orten) i meddelandefältet. “

Alla är hjärtligt välkomna!  

-----------------------------------------------------------

Följande torsdagsträffar är planerade för vintern/våren 2020:

 

Torsdag 30 januari - Styrelsen informerar
LBS styrelse och kommittéer presenterar planerade aktiviteter, träffar, kurser, utbildningar, träningar, regattor etc för vintern-våren-sommaren-hösten 2020.

Kvällen värd är : Hela Styrelsen

 

Torsdag 6 februari - 
Larm på din båt? SecurityPartner presenterar hur du kan skydda din båt mot stölder och inbrott.
Efter träffar med båtklubbar och möten med båtägare under våren och sommaren i år 2019, kan vi nu presentera ett skydd som är utformat efter önskemål från båtägare. Båtsamverkan blir effektivare och kontakten mellan båtägare ökar. Det är inte bara problem med stulna båtmotorer utan även inbrott i båtar, stöld av exklusiva båtar med intressanta kraftpaket. Även segelbåtar får påhälsning och rensas på utrustning, instrument, inredningsdetaljer och liknande. 

För LBS som första båtklubb och pilot, med ett gemensamt mål från Skånes båtförbund, polisen och försäkringsbranschen presenterar vi ett larm anpassat för båt, skalskydd och larmpunkter ombord – ett skydd som kommunicerar status i och kring båten.

Föredragshållare: Hans Lindblom

Kvällens värd: Benny Leveen

 

Torsdag 13 februari - 
Hur man på ett enkelt sätt kan övervaka sin båt. NMEA-2000 och Internet of Things för båtar. 
I kvällens föredrag får vi en inblick i hur man kan bygga sina egna NMEA-2000 instrument, och hur man via Internet of Things (IoT) kan hålla koll på sin båt även på avstånd.

Att få båtens instrumentdata visualiserad på sin telefon, se varvtalet på en 30 år gammal marindiesel presenterat på sin plotter, monitorera batteriladdning och solceller när man är på jobbet, samt fjärrstyra värmen i båten, är bara några av de saker vi kan göra. Minidatorer är nu i storlek som en tändsticksask, kostar några hundralappar, och är programmerbara för den händige.

Föredraget kan ses som en aptitretare för den kurs/studiecirkel som kommer hållas under våren, där vi alla ges möjlighet att faktiskt bygga egna instrument. Inget slår stoltheten av – ”Gjort den själv!”

Föredragshållare: Daniel Landström.

Kvällens värd:     Lennart Larsson

 

Torsdag 27 februari  - NAVIGARE YACHTING,  att investera i en charterbåt och att hyra en charterbåt 
Går du i tankarna att hyra en i båt varmare vatten eller kanske rent ut av att köpa in dig på en andelsbåt? 

I kväll kommer Björn Harkell från Navigare Yachting till oss och berättar om deras verksamhet och vad dom har att erbjuda. Navigare Yachting är en av världens största företag inom båtcharter, med närmre 300 båtar i 9 länder. Företaget grundades 2001 av Jesper Rönngård och Per Abrahamsson i Malmö.

Föredragshållare: Björn Harkell

Kvällens värd: Gregers Jensen

 

Torsdag12 mars - Claes Wessberg berättar om segling utefter Europas kust från Kiel till Gibraltar.
Missade ni föredraget den 1 december? Då har ni chansen igen. Claes Wessberg från Svenska Kryssarklubben Medelhavsseglarna kommer till oss den kväll och skall berätta om seglingsäventyr till Medelhavet från Kiel till Gibraltar. Claes har många års erfarenhet av att segla i medelhavet och har koll på de flesta platser. Han kan ge oss tips och trix för dessa vatten. 

Kvällens värd: Peter Aspe

 

Torsdag 19 mars - Pär Halleus pratar kappsegling i LBS
Hur kommer jag igång att kappsegla med kölbåt? Måste jag ha egen båt?  Vad är LBS Torsdagssegling?!

Är du ny seglare eller bara osäker på hur våra torsdagsseglingar går till? Då är detta tillfälle något för dig. Vi kommer att gå igenom de vanligaste seglingsreglerna men också hur själva seglingen går till, från start till mål. Denna träff riktar sig främst till dig men även ni mer rutinerade är så klart välkomna. 

Vinden i höger öra - då är det bara till att köra! 

Kvällens värd: Benny Leveen

 

Torsdag 26 mars - Ingvar Mann berättar om förra årets kanaltur från Lomma till Port Saint Louise
Missade ni föredraget den 1 december? Då har ni chansen igen. Ingvar Mann kommer till oss denna kväll och berättar om seglingsäventyr till Medelhavet genom kanalerna i Europa. Ingvar har spännande planer för de närmaste åren i Medelhavet. 

Kvällens värd: Gregers Jensen

Uppdaterad: 06 FEB 2020 16:20 Skribent: Nicklas Ottosson / Leif Sundbäck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link