Om hemsidan

Om hemsidan

Uppdaterad: 10 okt 2022
Skribent: Leif Sundbäck

Hemsidan nås enklast med adressen www.lbs.nu eller bara lbs.nu.

  • Plattformen för hemsidan är ett system som tillhandahålles av KanslietOnline som är ett webbaserat verksamhetssystem. I oktober 2021 informerade Riksidrottsförbundet att de kommer att lägga ner plattformen för hemsidan på IdrottOnline från december 31, 2022. Observera att det är bara hemsidesverktyget som läggs ner så andra delar som hantering av LOK-stöd finns fortfarande kvar i IdrottOnline. 
  • LBS valde att gå med i ett samarbete med Svenska Seglarförbundet där de skulle utvärdera verktyg för hemsidor med kopplingar till inrapportering av LOK-stöd till IdrottOnline.  Detta resulterade i att de förhandlade fram ett erbjudande med KanslietOnline till de seglarklubbar som var intresserade.
  • KanslietOnline är som sagt både ett hemsides- och verksamhets-system. Initialt har vi valt att bara börja med hemsidesverktyget men hoppas att på sikt börja utnyttja verksamhetsdelarna där vi finner att de kan bidra till vår verksamhet. 
  • Detta verktyget innehåller också en aktivitetsrapportering för LOK-stödsansökan.
  • Varje kommitté har egna redaktörer som själva publicerar information på hemsidan. Övergripande ansvarig är Leif Sundbäck.  

Hittar du länkar som inte fungerar, har synpunkter på innehållet eller annat på hemsidan hör gärna av dig till lbs.hemsida@gmail.com.