Grönmarkera din plats när du seglar ut

Grönmarkera din plats när du seglar ut

Uppdaterad: 24 jul 2020
Skribent: Leif Sundbäck
E-post: leif.sundback@gmail.com

 

Att grönmarkera sin bryggplats när man seglar ut är en förutsättning för att vi ska kunna ta emot gästande båtar i vår fina hamn. Det gäller att föregå med gott exempel för ni vet själva hur det är när ni kommer till andra hamnar och letar efter en grön plats att ligga på.

Är du bara borta över natten eller helgen och vet på förväg när du planerar komma hem så skriv gärna datum och klockslag för beräknad hemkomst på en tejpbit som du fäster på skylten som på bilden ovan.

Är du borta längre tid eller inte vet vilken dag du kommer tillbaka så sätt skylten på grönt när du seglar ut och hör av dig till hamnvärdarna på 0700-79 15 98 (under sommarmånaderna) eller kansliet (vid lågsäsong) någon dag innan du beräknar vara hemma igen.

Bekanta dig gärna också med "FH Frihavnsordningen" om du inte redan känner till den. Genom att köpa ett FH-märke för 200.- kronor kan du ligga i dessa hamnar upp till 3 dygn utan att betala hamnavgift.  De flesta hamnar tar dock ut en serviceavgift för el, vatten och annan service.