Torsdagsträffar tidigare säsonger

Torsdagsträffar vintern/våren 2020

Under pandemin tvingades vi att ställa in alla torsdagsträffar. Nu hoppas vi kunna sparka igång detta igen!

Alla föredrag hålls i klubbhuset om inte annat anges och startar kl 19:00

Informationen kompletteras efter hand.  

De olika programpunkterna kan komma att kastas om och eventuellt bytas ut på grund av snöhinder etc så kolla alltid på hemsidan vad som gäller.  

Klubben bjuder på fika. Det kostar ingenting och ingen föranmälan behövs. Vi ser gärna att ni skänker en slant till sjöräddningen. 
“Det ska vara enkelt att bidra till en fungerande sjöräddning. Nu kan du swisha en gåva till Sjöräddningssällskapet. Dina pengar kommer till användning där behovet är som störst! Vårt swishnummer är 900 5000. Vill du rikta gåvan till en särskild station skriver du stationens namn (orten) i meddelandefältet. “

Alla är hjärtligt välkomna!  

-----------------------------------------------------------

Följande torsdagsträffar är planerade för vintern/våren 2020:

 

Torsdag 30 januari - Styrelsen informerar
LBS styrelse och kommittéer presenterar planerade aktiviteter, träffar, kurser, utbildningar, träningar, regattor etc för vintern-våren-sommaren-hösten 2020.

Kvällen värd är : Hela Styrelsen

 

Torsdag 6 februari - 
Larm på din båt? SecurityPartner presenterar hur du kan skydda din båt mot stölder och inbrott.
Efter träffar med båtklubbar och möten med båtägare under våren och sommaren i år 2019, kan vi nu presentera ett skydd som är utformat efter önskemål från båtägare. Båtsamverkan blir effektivare och kontakten mellan båtägare ökar. Det är inte bara problem med stulna båtmotorer utan även inbrott i båtar, stöld av exklusiva båtar med intressanta kraftpaket. Även segelbåtar får påhälsning och rensas på utrustning, instrument, inredningsdetaljer och liknande. 

För LBS som första båtklubb och pilot, med ett gemensamt mål från Skånes båtförbund, polisen och försäkringsbranschen presenterar vi ett larm anpassat för båt, skalskydd och larmpunkter ombord – ett skydd som kommunicerar status i och kring båten.

Föredragshållare: Hans Lindblom

Kvällens värd: Benny Leveen

 

Torsdag 13 februari - 
Hur man på ett enkelt sätt kan övervaka sin båt. NMEA-2000 och Internet of Things för båtar. 
I kvällens föredrag får vi en inblick i hur man kan bygga sina egna NMEA-2000 instrument, och hur man via Internet of Things (IoT) kan hålla koll på sin båt även på avstånd.

Att få båtens instrumentdata visualiserad på sin telefon, se varvtalet på en 30 år gammal marindiesel presenterat på sin plotter, monitorera batteriladdning och solceller när man är på jobbet, samt fjärrstyra värmen i båten, är bara några av de saker vi kan göra. Minidatorer är nu i storlek som en tändsticksask, kostar några hundralappar, och är programmerbara för den händige.

Föredraget kan ses som en aptitretare för den kurs/studiecirkel som kommer hållas under våren, där vi alla ges möjlighet att faktiskt bygga egna instrument. Inget slår stoltheten av – ”Gjort den själv!”

Föredragshållare: Daniel Landström.

Kvällens värd:     Lennart Larsson

 

Torsdag 27 februari  - NAVIGARE YACHTING,  att investera i en charterbåt och att hyra en charterbåt 
Går du i tankarna att hyra en i båt varmare vatten eller kanske rent ut av att köpa in dig på en andelsbåt? 

I kväll kommer Björn Harkell från Navigare Yachting till oss och berättar om deras verksamhet och vad dom har att erbjuda. Navigare Yachting är en av världens största företag inom båtcharter, med närmre 300 båtar i 9 länder. Företaget grundades 2001 av Jesper Rönngård och Per Abrahamsson i Malmö.

Föredragshållare: Björn Harkell

Kvällens värd: Gregers Jensen

 

Torsdag12 mars - Claes Wessberg berättar om segling utefter Europas kust från Kiel till Gibraltar.
Missade ni föredraget den 1 december? Då har ni chansen igen. Claes Wessberg från Svenska Kryssarklubben Medelhavsseglarna kommer till oss den kväll och skall berätta om seglingsäventyr till Medelhavet från Kiel till Gibraltar. Claes har många års erfarenhet av att segla i medelhavet och har koll på de flesta platser. Han kan ge oss tips och trix för dessa vatten. 

Kvällens värd: Peter Aspe

 

Torsdag 19 mars - Pär Halleus pratar kappsegling i LBS
Hur kommer jag igång att kappsegla med kölbåt? Måste jag ha egen båt?  Vad är LBS Torsdagssegling?!

Är du ny seglare eller bara osäker på hur våra torsdagsseglingar går till? Då är detta tillfälle något för dig. Vi kommer att gå igenom de vanligaste seglingsreglerna men också hur själva seglingen går till, från start till mål. Denna träff riktar sig främst till dig men även ni mer rutinerade är så klart välkomna. 

Vinden i höger öra - då är det bara till att köra! 

Kvällens värd: Benny Leveen

 

Torsdag 26 mars - Ingvar Mann berättar om förra årets kanaltur från Lomma till Port Saint Louise
Missade ni föredraget den 1 december? Då har ni chansen igen. Ingvar Mann kommer till oss denna kväll och berättar om seglingsäventyr till Medelhavet genom kanalerna i Europa. Ingvar har spännande planer för de närmaste åren i Medelhavet. 

Kvällens värd: Gregers Jensen

-------------------------------------------------------

Skribent: Nicklas Ottosson/Leif Sundbäck

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torsdagsträffar vintern/våren 2019

Alla föredrag hålls i klubbhuset om inte annat anges och startar kl 19:00

Informationen kompletteras efter hand.  

De olika programpunkterna kan komma att kastas om och eventuellt bytas ut på grund av snöhinder etc så kolla alltid på hemsidan vad som gäller.  

Klubben bjuder på fika. Det kostar ingenting och ingen föranmälan behövs. Vi ser gärna att ni skänker en slant till sjöräddningen. 
“Det ska vara enkelt att bidra till en fungerande sjöräddning. Nu kan du swisha en gåva till Sjöräddningssällskapet. Dina pengar kommer till användning där behovet är som störst! Vårt swishnummer är 900 5000. Vill du rikta gåvan till en särskild station skriver du stationens namn (orten) i meddelandefältet. “

Alla är hjärtligt välkomna!  

-----------------------------------------------------------

Följande träffar planeras vintern/våren 2019:
 

31 januari - Styrelsen informerar
LBS styrelse och kommittéer presenterar planerade aktiviteter, träffar, kurser, utbildningar, träningar, regattor etc för vintern-våren-sommaren-hösten 2019.

 

21 Februari - Testa din Flytväst! 
Testa din flytväst och simma med sjökläder på Pilängsbadet. Har du någonsin trillat i med sjöställ och fått din flytväst uppblåst? Inte? Då kan det vara läge att komma till badet denna kväll och testa det i bassäng och känna på hur tungt det är att ta sig upp med blöta kläder ur vattnet.  

Man måste anmäla sig till denna kväll. Anmälan gör man till Lasse: lars.jornvi@gmail.com eller 0707- 41 13 10.

Kvällen Värd är : Gregers Jensen
 

28 februari - Hyra båt i Kroatien
"Från bokning till checkout! Peter Nilsson kommer och pratar att hyra båt i Kroatien. Vad bör man tänka på !? " 
 

7 mars - Segling i Karibien
En av våra medlemmar - Edgar Grins - har gjort en resa på 3200 nautiska sjömil i södra atlanten med Skip Novaks, en 65 tons segelbåt. Kom till klubbhuset denna kväll och lyssna på äventyren Edgar har att dela med sig om.  

Kvällen Värd är : Benny Leveen
 

14 mars - ARC tävling över atlanten
Bengt Pregart kommer till oss och visar bilder och berättar om Atlantic Rally for Cruisers (ARC) över Atlanten. Det blir reflektioner kring vad som krävs av besättning och båten, Bengt kommer att berättar om vilka haverier dom hade trots topputrustad båt och mycket mer.

Kvällen Värd är : Lennart Larsson
 

28 mars - Segling i Medelhavet
Claes Wessberg från Svenska Kryssarklubben Medelhavsseglarna kommer till oss denna kväll och berättar om seglingsäventyr i Medelhavet. Claes har många års erfarenhet av att segla i medelhavet och har koll på de flesta platser i medelhavet. Han kan ge tips och trix i dessa vatten.

Kvällen Värd är : Peter Aspe

---------------------------------------------------------

Skribent: Nicklas Ottosson/Andres Asu

=========================================================================

Torsdagsträffar vintern/våren 2018

Alla föredrag hålls i klubbhuset om inte annat anges och startar kl 19:00.

Informationen kompletteras efter hand. De olika programpunkterna kan komma att kastas om och eventuellt bytas ut på grund av snöhinder etc så kolla alltid på hemsidan vad som gäller.

Klubben bjuder på fika. Det kostar ingenting och ingen föranmälan behövs men vi ser gärna att ni skänker en liten slant till sjöräddningen vid varje träff. “Det ska vara enkelt att bidra till en fungerande sjöräddning. Nu kan du swisha en gåva till Sjöräddningssällskapet. Dina pengar kommer till användning där behovet är som störst! Vårt swishnummer är 900 5000. Vill du rikta gåvan till en särskild station skriver du stationens namn (orten) i meddelandefältet. “

Alla är hjärtligt välkomna!

Följande träffar planeras vintern/våren 2018:

8 Februari 2018
Sjöräddningen

Sjöräddningssällskapet kommer till oss och berättar om sin verksamhet och hur sjöräddningstjänsten i Sverige fungerar. Lyssna på berättelser och lärdomar från verkliga insatser och lär dig mer om hur du kan bli en säkrare fritidsskeppare. Det blir även tillfälle för en frågestund där alla kan ställa frågor.

15 februari 2018
Segling i Karibien

Martin kommer till oss och berättar om sina erfarenheter av segling till och i Karibien 2015. Det kommer att bli massa bilder och spännande berättelser.

22 februari 2018
Sportlov - ingen träff

1 mars 2018
Coboats och LBS Båtsamverkan

Peter Nilsson kommer ikväll att informera om Båtsamverkan och Coboats som är en app som hjälper till att kommunicera mellan medlemmar. Ta gärna med er surfplattan eller mobilen denna kväll så får ni lite tips och trix. Ladda ner appen innan ni kommer, finns både för iPhone/iPad och Android.

8 mars 2018
Segla till Polen

Funderar ni att segla till Polen? Då skall ni komma till klubben denna kväll då vi gästas av Yacht Klub Plonia Skandynawia och får höra allt om vad man behöver veta när man seglar till Polen och vad man skall besöka när man är där.  

15 Mars 2018 INSTÄLLT
ARC tävling över atlanten

Bengt Pregart kommer till oss och visar bilder och berättar om Atlantic Rally for Cruisers (ARC) över Atlanten. Det blir reflektioner kring vad som krävs av besättning och båten, Bengt kommer att berättar om vilka haverier dom hade trots topputrustad båt och mycket mer.

22 mars 2018
Första svensk som seglar jorden runt ensam non stop?

Magnus Reslow kommer till oss och berättar om sina förberedelser inför sin ensamsegling non stop jorden runt. Magnus har också redan gjort många och långa seglingar som han kommer att berätta om. Detta får man absolut inte missa!

29 mars
Påsklov - ingen träff

5 April 2018
Navigera med surfplatta

Denna kväll kommer Erik Raabe till oss för att prata om Sea Pilot och digitala sjökort.

  • Det blir Generell info om digitala sjökort, vad är på gång inom Sjöfartsverket och skillnaden mellan vektor- och rasterkort.

  • Att tänka på vid navigering med iPad/läsplatta. För och nackdelar.

  • Presentation av Seapilot appen med funktioner och möjligheter.

Om det finns Seapilot-användare får man man gärna ta med sig sin platta så kommer Erik att gå igenom inställningar och tips och trix.

----------------------------------------------------------------

Skribent: Nicklas Ottosson/Andres Asu

 

=========================================================================

Torsdagsträffar vintern/våren 2017

Torsdagsträffar vintern/våren 2017

 

27 januari 2017

Styrelsen informerar
Styrelsen och kommittéerna berättar om planerade aktiviteter, träffar, kurser, utbildningar, seglarskola, träningar, regattor, eskadrar etc för säsongen 2017.

 

2 februari 2017
Segling runt Adriatiska havet
Med Claes Wessberg i båten Gefion runt Adriatiska havet. Adriatiska havet är ett av de bästa och mest varierade seglingsområdena i Medelhavet. Historiskt har området dominerats av sjömakten Venedig, något som satt sina spår ända in i våra dagar. Under den här resan seglar vi söderut från Trieste i Norditalien ner efter Italienska ostkusten till Korfu i Grekland och sedan tillbaka efter Balkan via Albanien, Montenegro, Kroatien, Slovenien och tillbaka till Norditalien, en spännande resa på ca 1500 NM.

 

9 februari 2017
Segla med Albatross
Segla med Albatross är en fängslande berättelse om hur två män bestämmer sig för att göra verklighet av sin gemensamma dröm. En historia om uppoffringar och vänskap. Det är en skildring av en värld full av goda människor - men också med inslag av fullkomliga galningar. Läs mer på www.seglamedalbatross.com   

 

16 februari 2017
Helgoland via Kielkanalen
Björn Mossberg visar bilder, berättar och delar med sig av tips om hur det är att segla till Helgoland och att gå via Kielkanalen

 

23 februari 2017
SPORTLOV

 

2 mars 2017
Medelhavet t o r med Drömmen
Pelle Allroth kommer och berätta om resa som han och frun Lena gjorde ner till Medelhavet från maj 2014 till september 2016 i sin Bavaria 34 “Drömmen”.

 

9 mars 2017
Segling i Antarktis
Från Kap till Kap med holländska barken ”Europa” gjorde Karin Isgren våren 2016 en fantastisk segling från Patagoniens fjordar, via Kap Horn, Antarktis, Sydgeorgien och Tristan da Cunha till Kapstaden. Rika upplevelser av glaciärer, isberg, pingviner - och så det alltid skiftande havet förstås. 

 

16 mars 2017
Sjöräddningen RS Lomma
Sjöräddningssällskapet kommer till oss och berättar om sin verksamhet och hur sjöräddningstjänsten i Sverige fungerar. Lyssna på berättelser och lärdomar från verkliga insatser och lär dig mer om hur du kan bli en säkrare fritidsskeppare. Det blir även tillfälle för en frågestund där alla kan ställa frågor.

 

23 mars 2017
Hur funkar båtförsäkring 
Denna torsdag kommer Per Grywenz från Svenska Sjö och pratar försäkring med oss och förklarar hur försäkring fungerar i olika situationer. Försäkring är ganska komplext och - t ex nu när vi får en ny fast kran i hamnen - vem är ansvarig om något händer?

 

30 mars 2017
Välja och splitsa moderna linor
En genomgång av linor som lämpar sig för olika ändamål och en praktisk del där man lär sig splitsa och göra soft schackels.

 

6 april 2017
Båtbutiken Lomma
Vi träffas i Båtbutiken vid Varvstorget i Lomma. Det blir produktdemonstrationer och speciella erbjudanden för LBS-medlemmar just denna kväll som man inte får missa. Vi bjuds även på lite fika.

----------------------------------------------------------------

Skribent: Andres Asu

=========================================================================

Torsdagsträffar vintern/våren 2016

21 januari 2016
Styrelsen informerar

LBS styrelse och kommittéer presenterar planerade aktiviteter, träffar, kurser, utbildningar, träningar, regattor etc för vintern-våren-sommaren-hösten 2016. Projektgruppen för LBS 70-års jubileum 4-6 juni berättar hur långt planeringen av firandet kommit. 

28 januari 2016
Öresunds historia

Historisk seglats med arkeologen och författaren Sven Rosborn. En essä med utgångspunkt i Lomma och Öresund från vikingatid in i medeltid. 

4 februari 2016
Segling till Lofoten

Gustav och Marianne Olsson tar med oss på en fantastisk resa. Kom och lyssna och se bilder från deras segling längs den norska atlantkusten ända upp till Lofoten.  

11 februari 2016
Sjöräddningen

Sjöräddningssällskapet kommer till oss och berättar om sin verksamhet och hur sjöräddningstjänsten i Sverige fungerar. Lyssna på berättelser och lärdomar från verkliga insatser och lär dig mer om hur du kan bli en säkrare fritidsskeppare. Det blir även tillfälle för en frågestund där alla kan ställa frågor.

18 februari 2016
Segling med H­-båt

Martin Jönsson är en våra duktiga H-båts seglare i klubben. Han kommer till oss denna torsdag och berättar om SM i Ystad som han och hans besättning seglade i somras. Martin kommer dela med sig av tips och trix samt lite historia kring H-båten. 

3 mars 2016
Archipelago Raid

Stefan Alsved var i Stockholm och seglade Archipelago Raid 2015. Stefan seglar Nacra, en 18 fots katamaran, och kommer berätta om denna dramatiska och annorlunda tävling som avgörs i Stockholms skärgård.   

10 mars 2016
S/Y Ayla söderut till Medelhavet

Går du i tankarna att segla till till Medelhavet? Kom då denna kväll och träffa Tord och Pia Berglund som delar med sig av sina erfarenheter om långsegling och deras seglingar till Medelhavet. 

17 mars 2016
Medelhavssegling

Ingvar Mann har under ett flertal tillfällen seglat skeppare på olika chartersegelbåtar i Medelhavet. Ingvar är även aktiv i SXK-Medelhavs styrelse. Han kommer nu och berättar om den senaste seglingen, denna gången i Ioniska havet. Ioniska havet är perfekt för nybörjaren att chartra i då det inte blåser så kraftigt och är ett lättseglat område. Han kommer även att berätta mer allmänt om hur det är att segla charter i Medelhavet.

31 mars 2016
Båtbutiken
 
Vi träffas i Båtbutiken vid Varvstorget i Lomma. Det blir produktdemonstrationer och speciella erbjudanden för LBS-medlemmar just denna kväll som man inte får missa. Vi bjuds även på lite fika.

7 april 2016
Segling till Polen och Västkusten 

Björn Mossberg visar bilder och berättar från Kryssarklubbens Poleneskader 2015 och delar med sig av tips för den som planerar segla till Polen, samt även lite tips och bilder från västkusten och några marinor.

14 april 2016
S/Y Mary af Rövarhamn från SVT-programmet "Familjer på äventyr"
Plats: Pilängskolans aula, Pilgatan 13, Lomma

Linda som tillsammans med sin familj var med i TV-programmet "Familjer på äventyr" kommer till oss och berättar om deras stora äventyr. Familjen var ute i 4 år med sina två barn. Deras yngsta son Otto blev Sveriges yngsta världsomseglare. Missa inte detta!
“Den 1 augusti 2010 kastade vi loss för att ge oss av på vårt livs äventyr. Barnen ville gärna segla till Söderhavet och Kurrekurreduttön, som Pippi. Så Tabaröarna utanför Papua Nya Guinea, som antas vara Astrid Lindgrens förlaga till Kurrekurreduttön, blev målet för resan. Och när vi väl kommit så långt, ja då kunde vi lika gärna fortsätta hela varvet runt. Den 3 februari 2014 korsade vi vår egen rutt strax söder om Barbados och Lovis och Otto blev Sveriges yngsta världsomseglare.”

----------------------------------------------------------------

Skribent: Andres Asu

=========================================================================

Torsdagsträffar vintern/våren 2015

Alla föredrag hålls i klubbhuset om inte annat angives och startar kl 19:00. Informationen kommer kompletteras efter hand. De olika programpunkterna kan komma att kastas om och eventuellt bytas ut på grund av snöhinder etc så kolla alltid här på hemsidan vad som gäller. Klubben bjuder på fika. Det kostar ingenting och ingen föranmälan behövs.

 

Hjärtligt välkomna!

 

8 januari Styrelsen informerar
Styrelsen och kommittéerna presenterar planerade aktiviteter, träffar, kurser, utbildningar, träningar, regattor etc för säsongen 2015.

15 januari Gubbasegling i Grekland
Ett gäng gubbar från bla LBS drog i höstas iväg på en segling genom den grekiska övärlden, från Kos vid Turkiet till Athen med en stor katamaran. Det blev en lång seglats, över 250 Nm, genom Dodecaneserna, Cykladerna och de Saroniska öarna. Ingvar Mann kommer och berättar om seglatsen.

22 januari Tyrrenska havet
Claes Wessberg återkommer och berättar om sina färder i Medelhavet. Denna gången om det Tyrrenska Havet, en del av Medelhavet som vi kanske inte hör så mycket om i vanliga fall. Det är den delen som ligger mellan Italien, Sicilien och Sardinien. Som vanligt blir det massor av fina bilder och mycket initierat om historien i området.

29 januari Kryssarklubben SXK 
Kan SXK Öresundskretsen (med sitt klubbhus här i Lomma) och LBS tillsammans inspirera fler till ett aktivare båtliv med ökad gemenskap och kunna dela erfarenheter för ett säkrare båtliv? Vad kan SXK-Ö bidra med för att öka intresset för turist- och långfärder till sjöss? 

5 februari Sjöscouterna
Malmö Sjöscoutkår berättar om sin ungdomsverksamhet, från ca 8 år och uppåt. Ett fantastiskt sätt att få in, eller bibehålla ungdomars intresse för båtliv utan tävlingsmoment. Ta gärna med barn, barnbarn eller grannens barn etc för att lockas till ett besök hos Malmö Sjöscoutkår. Besök gärna deras hemsida redan nu, http://mosjo.nu/ 

12 februari Segla till Polen 
Timo Ulfskans berättar, visar bilder och delar med sig av erfarenheter från Polska östersjökusten, ett närliggande men inte så vanligt seglingsmål.

19 februari Ingen träff på grund av skolornas sportlov

26 februari Nordvästpassagen
Lyssna på när Edvin Buregren berättar om sin hisnande resa genom Nordvästpassagen tillsammans med kompisen Nicolas Peissel. En unik rutt norr om Kanada-Alaska som tidigare bara varit möjlig för isbrytare. Båten de seglar heter Belzebub II och är en Monsun 31 årgång 1976. Läs mer påwww.belzebub2.com.
Obs! Plats: Pilängskolans aula  

5 mars Semesterseglats Amsterdam tur och retur
Andres och Eva Asu berättar om sin semestersegling i somras till Amsterdam via Kielkanalen, Nordsjön och Staande Mastroute. Det blir naturligtvis mycket bilder men också lite om vilka förberedelser som krävs för att segla i tidvatten och med hur djup köl och hög mast man kan ta sig igenom de holländska kanalerna.

12 mars Sommartur till Estland
Timo Ulfskans berättar och visar bilder från sommarseglatsen via Gotland och Lettland till Estland sommaren 2013.

19 mars Toatankslagen
Ted från Hjertmans i Helsingborg kommer och berättar för oss om hur vi ska klara den nya lagen. Han kommer att visa oss hur vi bäst gör installationen så att det blir godkänt. Kvällen kommer att följas upp hos Hjertmans i Limhamn veckan efteråt med erbjudanden.

26 mars Hjertmans på Limhamn
Dags att shoppa loss inför vårutrustningen. Erbjudanden och rabatter gäller endast denna kväll. Samling vid affären i Limhamns Småbåtshamn klockan 19:00.

Malmö Sjöscoutkår berättar om sin ungdomsverksamhet, från ca 8 år och uppåt. Ett fantastiskt sätt att få in, eller bibehålla ungdomars intresse för båtliv utan tävlingsmoment. Ta gärna med barn, barnbarn eller grannens barn etc. för att lockas till ett besök hos Malmö Sjöscoutkår. Besök gärna deras hemsida redan nu, http://mosjo.nu/

----------------------------------------------------------------

Skribent: Andres Asu

=========================================================================

Torsdagsträffar vintern/våren 2014

Alla föredrag hålls i klubbhuset om inte annat angives och startar kl 19:00. De olika programpunkterna kan komma att kastas om och ev. bytas ut p.g.a. snöhinder m.m. så kolla här på hemsidan vad som gäller. Klubben bjuder på fika. Ingen föranmälan behövs. Välkomna!

 

 

23 januari         Cruising-träff hos North Sails (plats: North Sails Lomma)
Följ med till North Sails Lomma där Martin Strandberg & Co visar sitt loft och sina cruisingsegel för oss LBS-are. Fokus kommer vara lätthanterliga segel. Vi tittar i detalj på hur en gennaker i strumpa funkar, vad är alternativen till strumpa-rullbara gennakers. Code segel, hur kan dessa användas? Detaljer på en Rullgenua, Bukkompensator, UV skydd mm.

 

30 januari         Seglats Japan till Alaska
Jan och Gunilla Nogeus har seglat jorden runt två gånger. De kommer till oss och berättar om sin seglats i Japan och vidare till och i Alaska.  

 

6 februari         Byta motor i en gammal båt.
I många av våra båtar börjar motorerna att bli ålderstigna och dags att byta. Vi har bjudit in generalagenten för Beta motorerna att berätta vad man skall tänka på. Beta motorerna bygger på Kubota motorer och har alla servicepunkter åtkomliga på framsidan och ligger dessutom bra till prismässigt. 

 

13 februari       Historiska platser i medelhavsområdet
Claes Wessberg återkommer och berättar om historiska platser i medelhavsområdet som man kan besöka under seglatser i där. Många fina bilder utlovas då Claes är en mycket duktig fotograf. 

 

20 februari       Ingen träff på grund av skolornas sportlov.

 

27 februari       Miljömedvetenhet på sjön

Kom och lyssna på Kjell Holzt ordförande i Skånes båtförbund som berättar om allt från undervattensströmmar i Öresund till spolplattor i allmänhet. Har ni problem med bakterier i er dieseltank kom och lyssna på Tomas Bramell som berättar om en ny typ av dieselbränsle som finns att köpa på Oscars Varv.

 

13 mars             Livflotte övning inställd - inget bad - Segling till Estland istället
Livflotteövningen på Pilängsbadet är inställd och ersätts av Timo Ulfskans som visar bilder och berättar om sin segling till Estland i klubbhuset samma dag kl 19:00. Programkommittén ber om ursäkt för inställd badaktivitet..

 

17 mars - OBS MÅNDAG!!              Seglats med Kuheli
Våra jordenruntseglare kommer och berättar om sin seglats med sin båt Kuheli. Ni som missade deras hemkomst i somras får nu en chans att träffa dem.

 

20 mars             Lasse på kansliet berättar om ARC
Vår egen Lasse på kansliet berättar om hur det var att segla ARC rallyt från Kanarieöarna till Västindien. 

 

27 mars             INSTÄLLT - LBS-are berättar om sin färd på Göta Kanal
Det planerade föredraget "LBS-are berättar om sin färd på Göta Kanal" nu på torsdag 27 mars är tyvärr framflyttat och kommer att hållas vid ett senare tillfälle. Välkommen istället till seminarie om banseglingstaktik på North Sails-loftet i Lomma - Obs! Obligatorisk föranmälan till detta seminarie, se inbjudan.  

 

3 april                En kväll om säkerhetsutrustning.
Vi får reda på hur modern säkerhetsutrustning fungerar och vi provar hur det är att skjuta nödraketer (vita!) 

 

10 april              Shoppa loss hos Hjertmans (plats: Hjertmans Limhamn)
Traditionsenligt avslutar vi programmet med att shoppa loss hos Hjertmans. Rabatter utlovas men de gäller endast denna kväll. Samling vid affären i Limhamn kl 19:00 

 

Seglingsseminarier tillsammans med North Sails:

Se länkar för mer info. Obs! Anmälan krävs till seglingsseminarierna.

27 mars Seminarie om banseglingstaktik Läs mer

10 april Seminarie om rigg och trimfunktioner Läs mer

 

----------------------------------------------------------------

Skribent: Andres Asu