Seglarskola

Seglarskola i Lomma 2023

Varje sommar anordnar LBS seglarskola för barn och ungdomar. Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära du dig grunderna i segling och det har du glädje av livet ut. Seglarskolan är indelad i piratseglarskola, nybörjare, fortsättare och kappseglare. 

Efter seglarskolan kan du fortsätta träna i LBS träningsgrupper och få djupare kunskaper om segling och kappsegling. Du får frisk luft och trevliga kamrater.

Hjärtligt välkommen!

Aktuella seglarskolekurser 2023

Mer information om respektive kurs se länkarna nedan.

Piratseglarskola 6-8 år mer information och anmälan till piratseglarskola

Nybörjare Optimistjolle 8-15 år

Fortsättare Optimistjolle 8-15 år

Kappseglare Optimistjolle 10-15 år

2-mannsjolle RS Feva 12-18 år

Användarkonto och anmälan

För att anmäla ditt barn till seglarskolan behöver ni skapa ett användarkonto för barnet med barnets personnummer. 
När kontot är skapat och ni är inloggade med barnets användare så anmäler man sig på den aktuella kursen sidan. Alla kurser finns på anmälnings sidan

Seglarskolan i Lomma hamn

Vi finns mitt i Lomma hamn på lättillgängligt läge ca 15 minuters bilväg från både Malmö och Lund. Goda parkeringsmöjligheter i hamnen. 600 meters promenadväg från Lomma centrum och Lomma busstation med täta förbindelser från Malmö/Lund.

Adress: Lommabuktens Seglarklubb (LBS), Ankarplatsen 1, Lomma 

I Lomma har vi en trygg och säker hamn med förstklassiga moderna anläggningar i ett läge som ger optimala förutsättningar för jollesegling. Nybörjare kan hålla sig i den rymliga och väl skyddade hamnen. Utanför hamnpirarna har vi Öresunds bästa seglingsvatten utan vare sig grund, ström eller störande tung trafik. 

Kursledare & Hjälptränare

Under varje kurs har vi två till fyra erfarna ledare och ett antal hjälptränare Alla våra instruktörer har lång erfarenhet av segling och många har kappseglingsmeriter från SM, EM eller VM. Hjälptränarna är mycket aktiva jolleseglare från LBS.

Jollar

På kurserna piratseglarskola, nybörjare och fortsättare får man låna en av LBS seglarskoleoptimister eller tvåmansbåten RS Feva. Lån av jollar ingår i avgiften. Kursen Kappseglare kräver egen optimistjolle eller adoptionsjolle.

Mer information

Informationsfolder för seglarskolan 2023 

Svenska Seglarförbundet 

Seglarskolan i Lommabuktens Seglarklubb är certifierad av Svenska Seglarförbundet, läs mer om vad det innebär på SSF hemsida.

Vi följer Svenska Seglarförbundets riktlinjer för Pirat- och Seglarskolor. Att vara en SSF Seglarskola är en kvalitetsstämpel.

För Seglarskolan gäller att barnet kan simma 200 meter, för trygghets skull, både barnets, föräldrarnas och ledarnas/instruktörernas. Träna därför gärna simning i hall under vinterhalvåret.

För Piratskolan gäller minst 25 meter simkunnighet.

Kontakt

För mer information eller frågor kontakta Seglarskolan lbs.seglarskolan@gmail.com