Kappseglingsnyheter

Inbjudan - Nya Trimcupen 18 maj 2024 - LBS

  • 2 maj 2024
  • båtliv, Kansli, klubb, Klubbinfo, segling kölbåt

image: Inbjudan - Nya Trimcupen 18 maj 2024 - LBS

Välkommen till nya Trimcupen hos LBS

Klicka på länken för att komma till anmälan: Anmälan nya Trimcupen

 

Efter några år med inställda Trimcuper gör vi nu hos LBS en nysatsning där vi vidareutvecklat Trimcupreceptet som bygger på att kappseglare i maj ska få möjlighet att teoretiskt och praktiskt trimma sin utrustning och besättning.

Vi ersätter kryss/länsbanan med en bana som kan beskrivas som en kort havskappseglingsbana på ca 10 M. Start och mål utanför Lomma hamn. Det blir två race med jaktstart där banan seglas ett varv per start och första båt i mål blir den som vinner det racet. Mellan racen blir en kort matpaus. Totalvinnaren utses genom att lägga samman placeringarna från de båda racen. Vi tror att den nya bantypen inte bara lockar erfarna seglare utan även nya som vill börja kappsegla.

Anmälan öppen till första poängseglingen den 2 maj

  • 17 apr 2024
  • båtliv, båtplats, Kansli, klubb, Klubbinfo, segling kölbåt

image: Anmälan öppen till första poängseglingen den 2 maj

Sugen på att poängkappsegla?

Du kan nu klicka på länken för att anmäla dig till den första seglingen:   Anmälan

Skepp & skoj

Seglingskommittén

Information till blivande kappseglare

  • 8 apr 2024
  • båtliv, båtplats, klubb, Klubbinfo, segling kölbåt

image: Information till blivande kappseglare

Vi har mindre än en månad kvar tills starten av våra poängseglingar på torsdagarna.

Så, den 17 april kl 19.00 i klubbhuset kommer vi ha en genomkörare vad gäller kappsegling. Fokus ligger framför allt på de som aldrig har kappseglat eller är i sin yttersta början av sin

OS-satsning ? 

 

Vi går igenom alla steg för att kappsegla, typ. Detta gäller inte bara för våra poängseglingar utan även för andra seglingar.

Vi kommer även ta en diskussion med er seglare vad ni önskar av oss som klubb. Är det något som saknas? Vad kan vi bli bättre på? Fokus är att få nya och fler seglare på våra regattor.

Mötet blir också ett möte för att träffa en ny besättning eller en ny skeppare. Ni som saknar gastar eller ni som vill segla med en ny skeppare har möjlighet att träffas. Vi vet att det finns minst en båt som önskar gastar. Vi hoppas att det finns fler.

 

Varmt välkomna!

Pär och Per, seglingskommittén

Superseglarna Felix & Aron

  • 2 jan 2024
  • båtliv, jolle, Kansli, klubb, segling kölbåt

image: Superseglarna Felix & Aron

Annorlunda förberedelser inför JUL

Medan de flesta av oss förberedde sig inför julfirandet passade några av våra mest inbitna jolleseglare på att dra till Buzios i Brasilien för att segla Ungdoms-VM för 29er. Det handlar såklart om våra superduktiga 29er seglare Felix och Aron Wichert som tillsammans med Tea Zeeberg och Cornelia Widestam från GKSS representerade Sverige i klassen 29er.

 

Julstorm nu på fredag 22 december

  • 20 dec 2023
  • båtliv, båtplats, Kansli, klubb, Klubbinfo, segling kölbåt

image: Julstorm nu på fredag 22 december

DMI / SMHI - STORMVARNING - Fredag 22.12

 
Kansliet meddelar:
 
Säkra och kolla era båtar och presseningar.
 
"Et kraftigt lavtryk på 955 hPa forventes torsdag at bevæge sig fra Norskehavet til Oslofjorden og videre ind over Sverige.

Syd for lavtrykket blæser det kraftigt op fra vest, og torsdag aften får Danmark hård vind til kuling fra vest og nordvest, ved kysterne hård kuling med vindstød op til stærk storm, og ved Vestkysten stedvis stormende kuling med vindstød af orkanstyrke. Ud på natten aftager vinden lidt, først i den vestlige del.

Den kraftige vind giver forhøjet vandstand langs Vestkysten, i Limfjorden, Skagerrak, Kattegat, Storebælt og den nordlige del af Øresund.

I Vadehavet ventes fredag morgen 250-350 cm over daglig vande, ved den centrale del af Vestkysten fredag formiddag 190-240 cm, i Limfjorden samt i Kattegat, Storebælt og den nordlige del af Øresund i løbet af fredag 130-160 cm og i Isefjorden og Roskilde fjord 140-180 cm over daglig vande."

Så kolla era båtar saillors.
Kansliet har jour. Vi får se hur högt vattnet blir.
 
--
Med vänliga seglarhälsningar från:

Lommabuktens Seglarklubb
Kansliet / Lars Jörnvi
www.lbs.nu