Nyheter

Försäljning av årets Gästplatsmärken 2022

 • 28 feb 2022

Hej LBS-are! I väntan på egen båtplats kan du nu köpa ett Gästplatsmärke. Kansliet säljer 40 st märken för säsongen 2022.

Nya datum för 29er-träning i Lomma!

 • 24 feb 2022
 • jolle

Nya datum för 29er-träning i Lomma!

Nya datum för 29er-träning i Lomma!

24 FEB 2022 18:41

Helgerna för samträning för 29ers är flyttade. Vi har en av Sveriges bästa tränare och vi hoppas på många duktiga besättningar på plats! Varmt välkomna de nya datumen: 5-6/3 samt 12-13/3.

 • Fler

 • Skapad: 24 FEB 2022 18:41

 

29ers: Lördag och söndag 5-6/3 samt 12-13/3

OBSERVERA NYA DATUM

Riggade och klara kl. 10.00 till ca kl. 16


Alla 29er seglare i regionen samt inbjudna seglare är välkomna!


Tränare: Måns Gustafsson
Pris: Ingår i ordinarie träningsavgift för alla Lomma Sailing Teams seglare. För övriga seglare är kostnaden 1000kr/person
Anmälan görs snarast till:
lommasailingteam@gmail.com

Skribent: Sven Lundgren Permsjö

Sailor's Pub fredag 4 mars

 • 23 feb 2022

Välkomna till Sailor's Pub i klubbhuset på fredag 4 mars där vi framförallt bara umgås och har det trevligt. Alla LBS medlemmar och familjemedlemmar är hjärtligt välkomna.

Klubbhuset stängt nu på onsdag 23/2

 • 21 feb 2022

Under veckan åker vitvarorna in, toaletterna färdigställs och på onsdag är det dag att bona golven och klubbhuset är stängt hela dagen. På lördag är LBS klubbhus redo för säsongen 2022. Tack LBS supermålare och projektledare!.

Ännu en stormvarning!

 • 17 feb 2022

Ytterligare en stormvarning och risk för högt vattenstånd. Natten mellan fredag och lördag pekar på vindar tidvis över 21 m/s.

Vill du ha världens bästa extraknäck eller sommarjobb? Gå in och anmäl dig som tränare!

 • 10 feb 2022
 • jolle

Vill du ha världens bästa extraknäck eller sommarjobb? Gå in och anmäl dig som tränare!

10 FEB 2022 20:25

Hej alla tränare! Nu är det hög tid att lägga planerna inför vår och sommar!

 • Fler

 • Skapad: 10 FEB 2022 20:25

 

Ni kan nu gå in och klicka i vilka tillfällen ni kan arbeta i klubben. Som kommentar vill vi gärna att ni skriver om ni vill gå någon utbildning också samt om ni är intresserade av VHF-kurs. 
 

Vi prioriterar de som kan hela perioder under seglarskolan men vet att det inte alltid är möjligt och då kan enstaka veckor bli aktuellt. 
 

Ni anmäler till vårens tränarjobb här:

https://www.lbs.nu/Jolle/traning/anmalansomtranareilbsvt2022/
 

Anmälan till sommarjobb på seglarskolan gör ni här:

https://www.lbs.nu/Jolle/Seglarskola/ansokantranareilbsseglarskola/
 

Seglarhälsningar/

Träning och Seglarskola.

Skribent: Sven Lundgren Permsjö

Möt Otto - tränare 29er!

 • 10 feb 2022
 • båtliv, jolle, segling kölbåt

Möt Otto - tränare 29er!

10 FEB 2022 19:29

Intervju med en annan av våra fantastiska ungdomstränare Otto Berg! Otto är tränare för 29er.

 • Fler

 • Uppdaterad: 10 FEB 2022 19:29

 

När började du segla och vad fick dig att börja?
Mina första minnen från en segelbåt är från när jag och pappa lånade klubbens Trissjolle och var ute och seglade, det lutade och var lite läskigt. Samma år började min storasyster i optimist nybörjare vilket gjorde mig väldigt avundsjuk. Två år senare kunde jag själv gå optimist nybörjare vilket jag tyckte var väldigt roligt.
 

Vad är ditt starkaste minne från dina år som seglare?
Ett av mina starkaste minnen som seglare är när jag seglade världsmästerskapen i RS Feva år 2016. Detta blev en väldigt stor upplevelse eftersom jag och min seglarkompis flög till tävlingen själv, bodde själv och lagade mat själv. Vårt stora problem var bara att vi aldrig lyckades gå till mataffären när den var öppen. Detta gjorde att vi nästan stod utan mat en kväll, men eftersom man alltid får nya kompisar på tävlingar lyckades vi prata snällt med våra nyvunna kompisar från Nederländerna. detta ledde till att vi blev bjudna på mat den kvällen också.

 

Vad är den främsta anledningen till att du valde att bli tränare/ledare för unga seglare?
Jag har fantastiska minnen från segling både från rollen från seglare men även som tränare. Detta är något jag vill att fler ska uppleva!
 

Vad kommer du att göra under nästkommande år inom segling?
År 2022 är ett spännande år för mig inom seglingen.

För ungefär ett år sedan började jag att segla windfoil, något jag fastnade för väldigt snabbt och har utvecklats mycket i. Nu är mitt mål att åka på tävlingar i Sverige och i Europa i den nya olympiska klassen IQ Foil. Nu i veckan fick jag också beskedet att jag kom med i utvecklingslandslaget vilket jag är väldigt glad för och taggad inför.

Men såklart ska det också bli kul att utveckla nya seglare på hemmaplan i Lomma och Lerberget! 
 

Vad gör du när du inte seglar?
När jag inte seglar tycker jag att det är roligt att vara aktiv på andra sätt på land eller i vatten. Du kan hitta mig i en surfski, i motionsslingan eller i swimmingpoolen körandes vattenfys.
 

Om du letar efter mig på dagtid och du inte hittar mig på vattnet är jag antagligen på ett företag i Kullabygden som servar och reparerar trädgårdsmaskiner.

 

Har du några tips till unga seglare som själva vill bli tränare/ledare i framtiden?
Mina tips till er som vill bli tränare eller ledare inom segling är:

-Meddela klubben att ni gärna vill hjälpa till, Man kanske inte får någon stor uppgift i början, men det största steget är att man visat att man vill och om man vill så öppnar sig många möjligheter.

-Gå utbildning via Seglarförbundet, Det kanske inte är det roligaste inom tränarrollen men det hjälper en att få en större roll inom klubben och framförallt hjälper det dig att bli en bättre ledare.

-Var aldrig rädd att fråga de andra tränare/ledare om man får följa med ut i följebåten och lyssna och lära hur man bemöter och hanterar olika situationer på vattnet. Man kan alltid lära något nytt till sin egen segling eller till sitt ledarskap. Så om det är någon nyfiken seglare eller nybliven ledare på hamnplan som vill följa med ut i följebåten när jag är i hamnen så är det bara att fråga! Jag tycker bara det är kul!

-Se till att ha kul!! Oavsett om du är seglare eller ledare så är det viktigaste att det är roligt. Glädje är det bästa redskapet för inlärning, utlärning och utveckling inom segling.

Stort tack Otto och vi ser fram emot att träffa dig på LBS och på vattnet under kommande säsong!

Skribent: Sven Lundgren Permsjö

Anmälan öppen - Fyrtorn 2-handed 2022

 • 8 feb 2022

Nu bjuder vi också in till den populära distanskappseglingen i Öresund "Fyrtorn 2-handed" cirka 120 nm. Ta med din seglarkamrat och upplev Öresund när det är som bäst!

Anmälan öppen - Lomma Sail Trim Cup 2022

 • 8 feb 2022

Kölbåtssäsongen 2022 drar igång den 14 maj med fina seglingar i Lommabukten.. Seglingarna sker på kryss/länsbana. Samla ihop besättningen så ses vi!