Nyheter

LBS 70-års JubileumsFEST 5 juni

 • 27 apr 2016

Årtiondets party i hamnen - LBS 70-års JubileumsFEST 5 juni. Vi lovar ett färgsprakande kalas med dunder och granater, rök och ljus, dans med klackarna i tälttaket till levande rock'n'roll.

JubileumsSEGLING 6 juni

 • 26 apr 2016

På själva 70-årsdagen av LBS grundande går årtiondets roligaste segling av stapeln. ALLA är välkomna, stora som små, motor- och segelbåtar. Massor av skoj och priser för lite udda saker utlovas :-)

Utbildning av kappseglingsfunktionärer hos LBS

 • 26 apr 2016

image: Utbildning av kappseglingsfunktionärer hos LBS

Bilder från utbildning av kappseglingsfunktionärer, seglingsledare och domare som hölls hos LBS i Lomma/Bjärred under den gångna helgen.

Practice with the Pros - North Sails Regatta Services USA erbjuder proffs-coachning hos LBS i Lomma

 • 26 apr 2016

image: Practice with the Pros - North Sails Regatta Services USA erbjuder proffs-coachning hos LBS i Lomma

Dagen innan North Sails Trim Cup kommer liksom förra året North Sails Regatta Team från USA till Lomma och erbjuder kvalificerad träning med proffscoacher inför regattan. Missa inte detta unika tillfälle att slipa formen inför kappseglingssäsongen med fördel också kombinerat med träningsseglingarna 1/5 och 8/5. Anmäl dig snarast direkt här på hemsidan för att underlätta vår planering.

Träningsdagar kölbåt 1/5 & 8/5

 • 26 apr 2016

image: Träningsdagar kölbåt 1/5 & 8/5

Liksom tidigare år arrangerar vi träningar inför kappseglingssäsongen och North Sails Trim Cup helgerna innan regattan med möjlighet för deltagare utifrån att låna bryggplats gratis i Lomma fram till tävlingshelgen.

Kran- och säkerhetskurs lördag 30 april

 • 21 apr 2016

Till alla medlemmar som vill utnyttja stora mastkranen: Genomgången kurs är krav för att få använda och/eller klättra i kranen. Om du gått kursen innan vi skaffade fallskyddsutrustning 2014 måste du gå kursen igen för att få klättra upp i kranen.

Säsongsinvigning & Sillafrukost 1 maj

 • 20 apr 2016

image: Säsongsinvigning & Sillafrukost 1 maj

Vi inviger seglingssäsongen detta jubileumsår 2016 traditionsenligt med tal av ordföranden och efterföljande traditionell sillafrukost söndag 1 maj kl 11. Alla medlemmar med familjer hjärtligt välkomna!

Introduktionsmöte för nya medlemmar 1 maj

 • 20 apr 2016

Alla nya medlemmar hälsas välkomna till LBS med ett introduktionsmöte där Styrelsen berättar om alla våra verksamheter och aktiviteter.

Kallelse till Vårmöte torsdag 28 april

 • 14 apr 2016

Medlemmar i Lommabuktens Seglarklubb kallas härmed till Vårmöte 2016. Vårmöteshandlingar med motioner samt förslag och information från styrelsen finns tillgängliga att läsa här. Bl a presenteras alternativ för upplägg av bevakning av landplatsen och hamnen för att minska risken för framtida inbrott och skadegörelse samt redogörelse för diskussioner med kommunen om tvättplatta och fast båtkran på Varvstorget.

JubileumsHELG 4-6 juni

 • 13 apr 2016

Vi fyller ju 70 i år! Det firar vi tillsammans helgen 4-6 juni med stor JubileumsFEST, JubileumsSEGLING för ALLA - både motor- och segelbåtar, ÖPPET KlubbHUS med mera

Elektrisk styrd bom på landplatsen

 • 10 apr 2016

Efter önskemål gör vi lite förändringar på landplatsen under våren avseende lås av bommar vid respektive ut/infart.

S/Y Mary af Rövarhamn från SVT "Familjer på äventyr" 14 april

 • 6 apr 2016

Linda som tillsammans med sin familj var med i TV-programmet "Familjer på äventyr" kommer till oss och berättar om deras stora äventyr. Familjen var ute i 4 år med sina två barn. Deras yngsta son Otto blev Sveriges yngsta världsomseglare. Missa inte detta!

Segling till Polen och Västkusten 7 april

 • 3 apr 2016

Björn Mossberg visar på Torsdagsträffen 7 april bilder och berättar från Kryssarklubbens Poleneskader 2015 och delar med sig av tips för den som planerar segla till Polen. Det blir även lite tips och bilder från västkusten och några marinor.