Nyheter

 Rapport från Regionkval 1 i Bjärred

 • 31 maj 2009
 • jolle

I helgen seglade jag regionkval i Bjärred tillsammans med nästan hela Lomma Sailing Team. Vi var allihop negativa till att segla i Bjärred då man måste vada ut med jollen typ 100 m eller mer beroende på hur det blåser.

Första dagen blåste det bra (8-10m/s) och det gick en hel del gäss fast det var frånlandsvind. Jag kapsejsade i första racet när jag låg bra till men racet annullerades till stor besvikelse för vissa andra som seglat bra. När jag kommit in i mål och skulle äta vid vår ribb så kapsejsa min båt igen (vissa behöver träna på att styra ribben). De andra två racen gick hyfsat bra och jag slutade som tolva efter dag ett. Andra dagen blåste det en 4-5m/s när jag seglade ut men det ökade under dagen. De två första racen gick även här ganska bra. Sista racet var det en hel del omstarter och det blev Black Flag, vilket tyvärr drabbade Felix :-( . Jag tvingades att göra en 360 i starten och hamna därför på efterkälken men seglade upp mig till 19 plats. I de två sista racen hade jag och Hjalmar hårda kamper. Totalt var det 44 optimister (kul att det var så många från Lomma) och jag slutade på en trettonde plats vilket jag är ganska nöjd med. Före mig hade jag 4 Lomma seglare vilket är ett jättebra resultat för klubben, André 3:a, Fredde 4:a, Lovisa 11:a och Petra 12:a.

/Kristoffer

 

Här kan ni titta på hela resultatet

 Dags att betala JSM

 • 27 maj 2009
 • jolle

Sista anmälningsdag/betalningsdag för JSM är tisdagen den 2 juni.

Efteranmälan kan göras fram till 18/6 men då höjs avgiften från 900kr till 1450kr

Se Inbjudan

 E-Jolle träning i Lomma

 • 21 maj 2009
 • jolle

E-Jolle träning i Lomma med Björn Svensson som tränare

Det blir E-jolleträning i Lomma följande datum:
Onsdag 27/5 18.00
Måndag 1/6 18.00
Lördag 6/6 10.00
Måndag 8/6 18.00
Lördag 13/6 10.00
Anmälan till Björn Svensson 076-1621996
Alla är välkomna, det enda krav vi ställer att ni blir juniormedlem i LBSK (200kr).

Regionläger i Bjärred 23-24 maj

 • 19 maj 2009
 • jolle

Läger för Optimistjolleseglare som vill förbereda sig inför Regionskvalet i Bjärred.

Lägret är ett dagläger som innehåller seglingsträning lett av vår duktiga regionstränare i Optmist, Caroline Åberg. Var och en tar med lunch till sig själv och bor hemma eller hos någon seglarkompis i närheten.

 Jollarnas tisdagssegling-ett välbesökt evenemang

 • 19 maj 2009
 • jolle

Tisdagseglingen för Jollarna fortsätter vara välbesökt, idag deltog 9 optimister, 2 Fevor och en E-jolle.

Mer om tisdagsegling kan du läsa under fliken tisdagssegling

 

Aktuell ställning hittar du under kappseglingar

 

Bilder från dagens segling finns i galleriet

 LBS:are kvalificerade till Team Sweden

 • 19 maj 2009
 • jolle

Efter helgens Elitserie/Rikskval i Västerås är Anna Hagberg kvalificerad för JEM för E-Jolle och André Camming för JNoM för Optimistjolle.

Anna som seglar sitt första år i E-Jolle har gjort en utomordentlig prestation genom att direkt placera sig i Team Sweden

André har haft en jämn och fin serie i Rikskvalet och på sista tävlingen i Västerås placerade han sig på en mycket hedrande 11:e plats och slutade därmed på 19:e plats i Rikskvalet.

 

Vi gratulerar Anna och André och önskar lycka till i mästerskapen.

André CammingAnna Hagberg

Hela listan på uttagna seglare hittar du här:

Optimistjolle

E-Jolle

TeamSyd läger i Sölvesborg

 • 10 maj 2009
 • jolle

Under helgen har det varit Team Syd-läger i Sölvesborg. Tjugofem seglare var inbjudna men endast nio deltog, troligen pga att lägret var inklämt mellan två Rikskvals helger. Tränare var Team Syd coachen Caroline Åberg och Gustav "Gurra" Petterson. Från Lomma deltog André, Fredde och Kristoffer.

Helgen bjöd på fint väder, varierande vind (från 12 m/s till stiltje) och många olika träningsmoment, det seglades också 29:er och spelades innebandy. Tyvärr så kände sig André lite krasslig på lördagen, men efter att ha vilat sig större delen av dagen kunde han segla på eftermiddagen och på söndagen var han i vanlig god form.

Helgen blev mycket lyckad tack vare positiva seglare, bra tränare och ett fantastiskt engagemang från hemmaklubben Timan.

 

Bilder från lägret finns i galleriet

 

Magnus

 Rapport från helgens elitserie på Marstrand

 • 7 maj 2009
 • jolle

Årets första elitserie med mer än 120 startande är nu avklarad.Det bjöds på goda seglingsförhållanden med lätta till måttliga vindar. På fredagen fick vi på E-jollebanan 3 fina seglingar i lätt vind med strålande sol och några svartflagg.

På lördagen hade vinden ökat till 5-8 m/s men solen sken fortfarande på oss och 3 seglingar genomfördes även denna dag. Söndagen bjöd på ungefär samma förhållanden som lördagen med fina surfar på halvvinden och länsen, tyvärr så hade solen gått i moln. Alla 3 dagarna så var det många omstarter med svartflagg och det var många som blev tagna en och annan gång.

I stort sett så tycker jag att det var en bra regatta och seglingarna flöt på bra, även om seglingsledningen fick en del kritik för sina domslut. Att regattan dessutom ägde rum på Marstrandsfjorden gjorde ju inte saken sämre. Vi bodde ovanför Race Office på Båtellet, så det var nära till hamnplan. På E-jolle banan så var det 3 Lommaseglare, Anna Hagberg, Carl Hagberg och jag själv, Martin Kareliusson.

Martin Kareliusson SWE 3431

 IODA & Volvo Ocean Race Art competition

 • 6 maj 2009
 • jolle

Create the Volvo Ocean Racing boat of the future. Win fabulous prizes. Send us a jpeg of your drawings, paintings, computer generated pictures or collages. Win team shirts, caps, dvds, dry bags, mouse mats, pens, belts and much much more…………

 Bjersundsregattan 30-31 maj

 • 4 maj 2009
 • jolle, regatta

Inbjudan till Bjersundsregattan, Liros Cup syd och Regionkval 1

Helgen 30-31 maj arrangerar BOJK Liros Cup Syd för Optimistjolle, E-Jolle, Laser standard/radial och RS Feva. För optimistjollarna gäller regattan dessutom som regionkval för att segla Rikskval 2010.

Inbjudan hittar du här

Anmälan gör du här

 Rikskval 2/Elitserie

 • 4 maj 2009
 • jolle

Resultat från Rikskval 2 för Optimister och Elitserie för Ejollar

I Marstrand seglades under den gångna helgen Rikskval 2 för Optimister och Elitserie för E-jollar

Bästa Lommaseglare i optimistklassen blev André Camming och Carl Hagberg i E-jolleklassen. Resultaten hittar du här.

Ställningen efter två rikskval finns här