Rapport från helgens elitserie på Marstrand

  • 7 maj 2009
  • jolle

Årets första elitserie med mer än 120 startande är nu avklarad.Det bjöds på goda seglingsförhållanden med lätta till måttliga vindar. På fredagen fick vi på E-jollebanan 3 fina seglingar i lätt vind med strålande sol och några svartflagg.

På lördagen hade vinden ökat till 5-8 m/s men solen sken fortfarande på oss och 3 seglingar genomfördes även denna dag. Söndagen bjöd på ungefär samma förhållanden som lördagen med fina surfar på halvvinden och länsen, tyvärr så hade solen gått i moln. Alla 3 dagarna så var det många omstarter med svartflagg och det var många som blev tagna en och annan gång.

I stort sett så tycker jag att det var en bra regatta och seglingarna flöt på bra, även om seglingsledningen fick en del kritik för sina domslut. Att regattan dessutom ägde rum på Marstrandsfjorden gjorde ju inte saken sämre. Vi bodde ovanför Race Office på Båtellet, så det var nära till hamnplan. På E-jolle banan så var det 3 Lommaseglare, Anna Hagberg, Carl Hagberg och jag själv, Martin Kareliusson.

Martin Kareliusson SWE 3431