Nyheter

Våren har kommit för våra unga seglare!

 • 24 mar 2021
 • jolle

 

Våren har kommit för våra unga seglare!

24 MAR 2021 19:26

Äntligen är det dags att få se segel igen på vattnet utanför Lomma hamn.

 • Fler

 • Skapad: 24 MAR 2021 19:26

 

När mycket annat är på paus drog tränings- och seglingssäsongen igång för jollarna. Barn och unga i olika åldrar från tre olika jolleklasser inledde sin premiärtur i jollen för säsongen.

Det är många som är taggade att komma igång med träningen inför säsongen och inför JSM som arrangeras i Lomma 13-15 augusti. Det har varit en del förberedelser för klubben. Jollar har lämnats på hamnplanen och motorbåtarna har förberetts för vårens träning.

"Det är superkul att komma igång", säger Axel Netterlid, representant för träningsgruppen i Lomma Sailingteam. "Det gällde att vi höll värmen på fingrar och tår".

Philip Malm tillhör de yngre seglare i klubben. "Det blåste för mycket för oss så träningen var förlagd inne i hamnen istället. Det var skoj att vara igång igen och vi övade på att segla fram och tillbaka för att lära känna båtarna." 

En av de mer rutinerade seglarna är Ida Kayser. "Det var kul att träffa sina seglarkompisar efter uppehållet. Vi hade mycket fokus på att göra slag och gippar och det var de roligaste övningarna på träningen idag". Ida bröt vänster arm i början av februari, men det var inget som märktes under träningen.

Vattentemperatur höll sig på blygsamma 2 grader när de unga seglarna åkte ut, så varma kläder och torrdräkt är ett krav för att komma ut på vattnet. Det blev en riktigt fin första träning med friska vindar och till och med lite sol!

Nu ser vi fram emot en härlig vår - och sommarsäsong i Lomma!

Skribent: Remvall Nilsson

Vattnet har gått....

 • 23 mar 2021

Våren är nu verkligen här och båtplatschefen meddelar att vattnet har gått... eller rättare sagt nu är kranen öppnad!

25% rabatt Göta Kanal - skynda fynda

 • 18 mar 2021

Göta kanal erbjuder 25% rabatt på Göta kanal till oss att boka högsäsongsbiljett. Erbjudandet gäller tom 1 april!

Uppdatering om covid-19 från LBS styrelse

 • 18 mar 2021

LBS styrelse har beslutat att vårmötet den 21 april blir digitalt på Zoom och att klubbens 75-års jubileumsfest flyttas till 2022 då restriktionerna för Covid-19 pandemin fortsätter att gälla.

Webbinarier - Kappseglingsregler

 • 16 mar 2021

LBS arrangerar två webbinarier om reglerna tillsammans med Anders Rydlöv: - 7 april ”Kappseglingsreglerna på enkelt sätt" - 8 april "Kappseglingsreglerna för aktiva kappseglare/funktionärer"

Nu är anmälan till sommarens seglarskola öppen!

 • 15 mar 2021
 • jolle

image: Nu är anmälan till sommarens seglarskola öppen!

 

Nu är anmälan till sommarens seglarskola öppen!

15 MAR 2021 13:13

Varje sommar anordnar LBS seglarskola där barn och unga kan lära sig grunderna i segling samtidigt som de får frisk luft och trevliga kamrater.

 • Fler

 • Skapad: 15 MAR 2021 13:13

 

Vi finns mitt i Lomma hamn på lättillgängligt läge ca 15 minuters bilväg från både Malmö och Lund. Goda parkeringsmöjligheter i hamnen. 600 meters promenadväg från Lomma centrum och Lomma busstation med täta förbindelser från Malmö/Lund. Sommarens kursen är indelade i olika grupper beroende på ålder och nivå: piratseglarskola, nybörjare, fortsättare och kappseglare. 

I Lomma har vi en trygg och säker hamn med förstklassiga moderna anläggningar i ett läge som ger optimala förutsättningar för jollesegling. Nybörjare kan hålla sig i den rymliga och väl skyddade hamnen. Utanför hamnpirarna har vi Öresunds bästa seglingsvatten utan vare sig grund, ström eller störande tung trafik.

Under varje kurs har vi två till fyra erfarna ledare och ett antal hjälptränare Alla våra instruktörer har lång erfarenhet av segling och många har kappseglingsmeriter från SM, EM eller VM. Hjälptränarna är mycket aktiva jolleseglare från LBS.

För Seglarskolan gäller att barnet kan simma 200 meter, för trygghets skull, både barnets, föräldrarnas och ledarnas/instruktörernas. Träna därför gärna simning i hall under vinterhalvåret. För Piratskolan gäller minst 25 meter simkunnighet.

Läs mer om de olika kurserna >>

Gå direkt till Anmälan >>
 

Kontakt

För mer information eller frågor kontakta Seglarskolan lbs.seglarskolan@gmail.com

Skribent: Remvall Nilsson

Idag firar vi LJ60!

 • 10 mar 2021

image: Idag firar vi LJ60!

Vår evigt unge kanslist, Lars Jörnvi, fyller idag osannolika 60 år!

Strykjärnet - Viktigt!

 • 7 mar 2021

Hej alla LBS-are! Bommarna till Strykjärnet skall ALLTID vara stängda för att hindra obehöriga från att ta sig in på området med fordon.

Anmälan till seglarskolan öppnar 15 Mars

 • 6 mar 2021
 • jolle

 

Anmälan till seglarskolan öppnar 15 Mars

06 MAR 2021 20:23

Vi kommer att öppna anmälan till årets seglarskola den 15:e Mars. Precis som 2020 kommer vi att kunna erbjuda fler platser än vi har haft tidigare år.

 • Fler

 • Uppdaterad: 12 MAR 2021 18:33

 

Nytt för 2021 är att vi kommer ha en kurs som är riktad till ungdomar som är lite stora för optimistjollen och vill lära sig segla i tvåmansjollen Feva. Denna gruppen kommer att gå på eftermiddagar i den andra perioden.

 

Informationen om seglarskolan på hemsidan kommer att uppdateras under nästa vecka och den 15:e öppnar vi anmälan

 

Vi hälsar alla nya och återvändande seglarskoledeltagar välkomna!

 

Peter, Axel, David och Louise

Skribent: Remvall Nilsson