Nyheter

Klubbhus stängt onsdag 24 februari

  • 22 feb 2021

Kansliet meddelar att klubbhuset är stängt för all aktivitet nu på onsdag 24 februari. Golvet kommer att bonas och skall sen härda resten av dagen. På torsdag morgon 25 februari är det tillgängligt som vanligt igen.

Försäljning av årets Gästplatsmärken 2021

  • 12 feb 2021

Hej LBS-are! Vårtecken från kansliet. P.g.a. Covid-19 situationen kommer vi ej att ha vår s.k. ''gästplatsmärkeslördag'' den 6 mars. Är du medlem och önskar ett gästplatsmärke så är det dags att maila oss snarast.

Vad tyckte nu torsdagsseglarna?

  • 11 feb 2021

Under hösten 2020 skickades en enkät ut till alla som deltog i LBS seglingar på torsdagskvällarna under 2020. Syftet var att ge oss direkt input till förbättringar och förändringar såsom seglarna i LBS vill.

Vårträning 2021 för jolleseglare!

  • 8 feb 2021
  • jolle

 

Vårträning 2021 för jolleseglare!

08 FEB 2021 21:32

Hej alla Jolleseglare! Segelsäsongen närmar sig och vi håller på som bäst att förbereda oss för den. Vårens program ser ut så här:

  • Fler

  • Uppdaterad: 04 MAR 2021 14:54

 

Seglingsstart lördag 6e mars
Vi kommer att ha 5 träningsgrupper: Optimist Grön, Optimist Blå, Optimist Röd, Zoom 8 samt 29er och alla börjar sina träningar med säsongstart på vattnet lördagen den 6 mars.

Optimist kl. 10-12.30.

29er kl. 13-15.30

Träningarna fortsätter därefter varje lördag under mars månad. Under påsklovet planerar vi att ha dagläger för Optimist och 29er, mer information om detta kommer inom kort.

Den 6 april går vi över till kvällsträningar på vardagar, riggade och klara 18.00.  För Optimist Grön startar kvällsträningen måndagen 12e april riggade och klara 17.30.

Optimist Grön – För de som började segla förra året och tränade med den Gröna gruppen under hösten. Från 12 april blir det träning på måndagarklockan 17.30. Ansvarig tränare är Wilhelm Enjin.

Optimist Blå – För de som tränade i Blå grupp under hösten. Två träningar i veckan, måndagar och torsdagar. Ansvarig tränare är Leo Malmgren.

Optimist  Röd – För de som tränade i Röd grupp under hösten. Två träningar i veckan, tisdagar och torsdagar. Ansvarig tränare är Filippa Skogfeldt.

Zoom 8 – För de som känner att de har vuxit ur optimistjollen och vill fortsätta segla enmansjolle. Klubben har två jollar som går bra att låna på träningarna. Träning på tisdagar. Ansvarig tränare är Filippa Skogfeldt.

29er – För de som känner att de har vuxit ur optimistjollen och vill fortsätta segla tvåmansjolle. Egen jolle krävs. Två träningar i veckan, tisdagar och torsdagar . Ansvarig tränare Otto Berg

 

Klädsel

Tänk på att vid vattentemperatur under 14 grader krävs Torrdräkt eller våtdräkt för vinterbruk.

För säsongstart finns också torrdräkter att låna för Gröna Optimistseglare mer information om klädsel HÄR.

 

Adoptera en jolle

För er som inte har en egen optimistjolle finns det möjlighet att prova på att ha en egen jolle. Klubben har 6 optimister som man kan adoptera för 500 kr per termin (max två terminer). Då har man en egen jolle som ingen annan kan använda och som man får sköta om själv.

Anmälan

Anmälan till LBS Träningsgrupper Vårtermin 2021 gör ni:  HÄR

Har ni önskemål om annan klass än ovan eller annat kan ni också fylla i det i anmälningsformuläret.

Här kan ni också fyll i om ni vill adoptera en Optimist eller önskar låna torrdräkt.

Onsdagsseglingar
Den 5 maj börjar Onsdagsseglingarna, som är för alla jollar och alla nivåer, Gröna optimister såväl som alla erfarna jolleseglare. Gröna Optimistseglare har en egen Tränare som Coach vid varje tillfälle.

Här är föräldrar välkomna att vara med och hjälpa till vilket är ett bra tillfälle att lära känna segelsporten och andra jolleföräldrar.

Det är fika till alla efteråt. 

Jollekalendern
kalendern hittar ni alla datum och tider för träningar, läger och regattor i och utanför Lomma. Ett tips är att prenumerera på kalendern så att ni alltid har den uppdaterad i telefonen eller datorn.

Seglarhälsningar

Jollekommittén Träning

Skribent: Remvall Nilsson

Test_Film

  • 8 feb 2021

Anmälan öppen - Lomma Sail Trim Cup 2021

  • 5 feb 2021

Du kan nu anmäla dig till årets Lomma Sail Trim Cup 2021

Anmälan öppen -Fyrtorn2handed 2021

  • 5 feb 2021

Du kan nu anmäla dig till årets Fyrtorn2handed 2021