Nyheter

Struktur i masthusen

 • 19 okt 2016

Hösten har ju varit fantastisk mild och behaglig och det känns som säsongen blivit längre, men nu har hösten onekligen gjort sig påmind och det innebär att väldigt många master ska in i masthusen. Här är lite att tänka på när du lägger in din mast.

Ny uppsamlingsplats för ogräs på landplatsen

 • 19 okt 2016

Ni som har för avsikt att rensa ogräs vid er båtplats eller dra ytor på landplatsen, vänligen lägg det på anvisad plats vid åkanten intill inhägnaden på NÖ delen av strykjärnet, ej vid containern.

Mattor på bryggorna

 • 19 okt 2016

Vid en del bryggplatser finns det små mattor fästa i bryggan för att torka av skorna på innan man går ombord. I vårt avtal med kommunen står det att mattor inte får finnas på bryggorna (framförallt inte på vintern) då det kan orsaka röta.

Utsjöskepparintyg med Kanalintyg kursstart 7 december

 • 18 okt 2016

Kursen behandlar segling i europeiska farvatten, tidvatten, krav på båt och utrustning, förberedelser, flerdygnssegling etc plus även Kanalintyg som krävs vid färd på Europas inre vattenvägar.

SRC/VHF-intyg kursstart 27 oktober

 • 18 okt 2016

Enligt lagar och regler är det förbjudet att använda VHF om man saknar SRC-certifikat och tillstånd från PTS. Obs att det äldre VHF-certifikatet som inte täcker digital signalering måste uppdateras till SRC för att få använda nyare VHF-apparater.

Radarintyg för fritidsbåt kursstart 25 oktober

 • 17 okt 2016

Allt fler skaffar radar i sin fritidsbåt. Varför? Du ser och navigerar i omgivningen vid nedsatt sikt och mörker på ett mycket bättre och säkrare sätt. Men – att använda radar kräver kunskap och övning för att rätt tyda vad du ser på skärmen.

Examinationsdagar för Förarintyg, Kustskepparintyg och SRC/VHF-certifikat

 • 14 okt 2016

Onsdag 16/11 och lördag 19/11 är det examination för Förarintyg och Kustskepparintyg och torsdag 17/11 för SRC/VHF-certifikat. Även du som inte går kurs hos oss just nu utan läser in kursen/kurserna på egen hand är välkommen att skriva prov.

Stegar på landplatsen ska vara fastlåsta

 • 14 okt 2016

Stegar på landplatsen ska ej ligga lösa utan måste låsas fast i något. I nästan alla fall av inbrott, stölder och skadegörelse i våra båtar på landplatsen har förövarna använt sig av någon lös stege de hittat under någon båt.

Vi söker ny kassör

 • 12 okt 2016

Vår kassör har avsagt sig att bli omvald. Stina Stensson har haft mycket god kontroll på LBS finanser under 4 år och vill nu lämna över till en ny kraft. Vi tackar Stina för dessa år och söker nu en person med kunskap inom ekonomi som kan ta över.

LBS segrare i kvalet till Allsvenskan Segling 2017

 • 10 okt 2016

LBS segrade med 10 spikar på 24 starter och totalt 52 poäng i helgens kval till Allsvenskan. Fantastiskt bra seglat av LBS lag bestående av Björn Jönsson, Johan Lindell, Olivia Lindell och Martin Strandberg med support av lagkapten Mats Dahlander.

Bli en i teamet - och en bättre seglare

 • 4 okt 2016

Vi drog i fjor igång en större satsning för att bredda och vidareutbilda LBS funktionärsstab för kappseglingar. Vi fortsätter på den inslagna vägen och går nu ut med förnyat erbjudande om utbildning till alla våra medlemmar.

Sista dag 5/10 för inlämnande av frågor och motioner till årsmötet

 • 1 okt 2016

Årets årsmöte är torsdag 24/11, kallelse med agenda publiceras senast två veckor före. För att ge tid för beredning ska "frågor och motioner som skriftligen anmälts till styrelsen av medlemmar" enligt stadgarna vara inkomna senast onsdag 5/10.