LBS segrare i kvalet till Allsvenskan Segling 2017

  • 10 okt 2016

LBS segrade med 10 spikar på 24 starter och totalt 52 poäng i helgens kval till Allsvenskan. Fantastiskt bra seglat av LBS lag bestående av Björn Jönsson, Johan Lindell, Olivia Lindell och Martin Strandberg med support av lagkapten Mats Dahlander.

Fredag morgon vid kl 9 samlades LBS allsvenska lag i Båstad. Upplägget var så att alla lag fick tillgång till en träningstimme innan lunch och det var nog nödvändigt då ingen i laget hade haft chansen att segla en J/70 tidigare. Med hjälp av YouTube och samlade erfarenheter fanns en plan för hur besättningen skulle samarbeta och dela på uppgifterna ombord. 
 
Träningstimmen gick bra och en hel del fintrimning av detaljer diskuterades. Kl 13 var det skepparmöte för alla deltagare. Totalt ställde sju lag upp i kvalet, Lommabuktens Seglarklubb, Råå Jolleklubb, Rörviks Segelsällskap, Särö Båtklubb, Oxelösunds Segelsällskap, Stockholms Segelsällskap och Stockholms 606-klubb.
 
Banan som skulle seglas var lite annorlunda än det man är van vid med gate både vid kryss- och länsmärke. Två varv seglas i varje race och banans längd var satt så att det skulle ta ca 15 minuter att segla. Med de korta banorna och sex båtar på linjen så var det upplagt för tighta race och förvånansvärt ofta var det tre-fyra båtar som gick i mål med bara decimetrar emellan. 
 
Vindarna pendlade samtliga dagar mellan 6-10 m/s från NO som ofta gav avgörande vrid. Med den mängden seglingar och det tempot som var så var det enormt trötta seglare som kom i hamn på kvällarna.
 
Efter totalt 28 seglingar så stod LBS som slutsegrare i kvalet och är därmed kvalificerade att delta i Allsvenskan Segling 2017.
 
En nöjd och stolt lagkapten
Mats Dahlander
 

För mer info om LBS satsning på Allsvenskan Segling 2017 kontakta gärna:
LBS kappseglingsansvarig Johan Wickman, 0705-95 13 93, lbs.sailrace@gmail.com 
Lagkapten Mats Dahlander, 0733-36 32 96, mdahlander@gmail.com