Nyheter

Helgen är räddad - Stora Mastkranen reparerad

 • 30 apr 2020

Dagens glädjande nyhet är att stora mastkranen nu är reparerad och färdig att tas i bruk imorgon 1 maj.

Erbjudande Hopp-i-land-påle

 • 30 apr 2020

För att bättra på tryggheten i samband med på och avstigning på båten erbjuder LBS en stödpinne "hopp-i-land-påle" enligt bild till ett självkostnadspris på 1200 kronor styck och med montering vid behov.

Anmälan Torsdagsseglingar kölbåt nu öppen

 • 30 apr 2020

Anmälan till torsdagsseglingen 7 maj är nu öppen. Obeservera att för seglingarna under maj månad så är det bara shorthanded som gäller : 1 eller max 2 personer ombord

Stora mastkranen är UR DRIFT!

 • 27 apr 2020

Vi måste tyvärr meddela att den stora mastkranen är ur drift. Vi hoppas få igång den senare i veckan.

Fynd på Strykjärnet

 • 16 apr 2020

Båtplatskommittén har gjort ett fynd på strykjärnet och informerar om kommande åtgärder för att hålla landplatsen i gott skick.

Påskträning i Lomma

 • 15 apr 2020
 • jolle

 

Påskträning i Lomma

15 APR 2020 21:01

Många i Lomma Sailingteam skulle ha varit på träningsläger och regatta på Gardasjön, eller på annat håll under påsklovet. Trots att inget riktigt blev som planerat hindrade det inte seglare och coacher från att ställa om till träning på hemmaplan.

 • Fler

 • Skapad: 15 APR 2020 21:01

 

När reserestriktioner infördes på grund av coronaviruset förstod vi att det behövdes arrangeras ett lokalt alternativ. Lomma Sailingteam bjöd då in Lommas egna seglare, och de som deltagit i vårens samträning, till en egen påskträning. Eftersom vi blev uppemot 33 deltagare och tränare var vi tvungna att vara återhållsamma med hjälpande föräldrar på hamnplan och ungdomarna fick därför hjälpas åt mer än vanligt - något de självklart klarade alldeles utmärkt.

Nästan tjugo optimister och fem 29:ers tränade under fantastiska förhållande på vattnet utanför Lomma under påsklovet. Alla var noga med att komma ombytta och klara för att undvika omklädningsrummen. All samling och genomgång skedde ute liksom lunchen. Vi hade sedan tidigare tagit fram direktiv kring corona och säkerhet kring seglingen som vi använder oss av.

Det blev tre riktigt bra träningsdagar där starter varvades med fart och teknik. 

-Vi har haft tre härliga dagar med perfekta förhållande, säger Filippa Skogfeldt, coach för optimisterna. Många ligger redan på en hög nivå så här tidigt in på säsongen och det är enormt kul att se. Seglarna har fått testa på både lätta och hårda vindar från olika riktningar och det är nog fler än jag som har fått inviga min solkräm, skrattar hon!  

Liksom Filippa fick de flesta seglarna lägga om sina påskplaner men det var inget som drog ner varken humör eller motivation. 

-Alla, inklusive mig själv, kändes glada över att få spendera tid på vattnet och möjlighet till träning, säger Filippa.

En av de yngsta deltagarna var mycket nöjd med dagarna.

-Jättekul att få bra träning och kul att träffa kompisarna på vattnet, säger 9-åriga Oskar som seglar optimistjolle. 

För att ytterligare minimera risken för smitta hade 29er seglarna samling andra tider än optimisterna. Med meriterade tränaren Rasmus Rosengren tränades teknik och fart. 29erna tränade även på onsdagen. 

-Vi fick både lättvind, hårdvind samt massor av sol, säger 29er seglarduon Sofia och Jacob. Att kunna träna på hemmavatten med fem 29ers är fantastiskt, avslutar de.

Skribent: Remvall Nilsson

LBS Seglarskola sommaren 2020

 • 8 apr 2020
 • jolle

 

LBS Seglarskola sommaren 2020

09 APR 2020 16:17

Anmälan till Seglarskolan för barn mellan 6 och 14 år är öppen. Vi hälsar alla välkomna till seglingens fantastiska värld.

 • Fler

 • Skapad: 09 APR 2020 16:17

 

För närvarande är våra planer att genomföra seglarskolan med några få ändringar från ett normalt år. Det är viktigt att poängtera att vi följer Svenska Seglarförbundets och Folkhälsomyndigheternas anvisningar och att vi kommer att anpassa oss efter eventuella förändringar. Om vi, med tanke på folkhälsomyndigheten och SSFs  riktlinjer, inte kommer att kunna genomföra seglarskolan kommer naturligtvis anmälningsavgifter att återbetalas. Vi kommer även att vänta så länge det är praktiskt möjligt att skicka ut fakturor på seglarskolan för att undvika eventuell återbetalning. I händelse av sjukdom hänvisar vi i första hand till annat kurstillfälle i mån av plats.

Seglarskolan i år planeras att bedrivas helt utomhus. Vi kommer inte att ha samlingar inne i klubblokalen för att minimera smittorisk. Seglarna ombeds att vara ombytta när de kommer till hamnen och att inte använda omklädningsrummen. Vi planerar att ha fler ledare i år än förut, bland annat för att kunna arbeta i mindre grupper samtidigt som många får möjlighet att lära sig segla.

Att lära sig att segla är ett ypperligt sätt att vara utomhus under en tvåveckorsperiod i sommar. Förhoppningsvis tar seglarna med sig ett livslångt intresse - som vi som håller i seglarskolan har gjort.

Vi planerar för och hoppas kunna genomföra årets seglarskola, men utan tvekan går säkerheten först.

Läs mer och hitta anmälan här >>

Välkomna till LBS seglarskola!

Andreas, Axel, Lasse och Peter

Seglarskoleansvariga

Skribent: Remvall Nilsson

Torsdagsseglingarna 2020

 • 7 apr 2020

Med anledning av rådande Corona-situation har LBS Seglingskommitté kommit fram till följande vad gäller torsdagsseglingarna: - jaktstart - endast 2-handed - detta gäller seglingarna under maj månad

Information till seglare/båtägare som anländer till Danmark sjövägen

 • 6 apr 2020

Med nu gällande bestämmelser går det inte för enskilda seglare och motorbåtsresande att angöra Danmark! Vi har från Skånes Båtförbund fått nedanstående information till seglare/båtägare som anländer till Danmark sjövägen.

Alla vårens nautiska kurser inställda

 • 4 apr 2020

LBS Utbildning har beslutat att STÄLLA IN alla vårens nautiska utbildningar vilket känns mycket tråkigt men tyvärr nödvändigt i denna extrema situation.

Uppdatering om covid-19 från LBS styrelse

 • 2 apr 2020

Med hänvisning till coronavirusets utbredning och gällande riktlinjer från myndigheterna som uppdateras kontinuerligt så har vi i LBS styrelse beslutat att ställa in både vårmötet 23/4 och säsongsinvigningen 1:a maj.