Nyheter

Informationsfolder för Seglarskolan 2023

  • 29 jul 2023
  • jolle, seglarskola

Nu har vi uppdaterat informationsfoldern för seglarskolan 2023!

Här hittar du praktiska tips inför seglarskolan samt information om vilka möjligheter som finns efter att seglarskolan är genomförd.

Informationsfolder seglarskola 2023
Mer information finns i informationsfoldern för 2023

 

Flygande start på sommaren i Lomma

  • 4 jul 2023
  • iqfoil, jolle, waszp

Under sista veckan i juni arrangerade Svenska Seglarförbundet och Sundsgymnasiet tillsammans med Lomma Sailingteam ett camp för foilande klasser i Lomma. Intresset var stort från både optimistseglare men även från de som redan gått över till andra klasser efter Optimisten. Ca 15 st seglare deltog under vecka.

Seglarna fick testa på klasserna Waszp och Iqfoil och fick öva på att komma upp på en foilande bräda bakom båt. Det blev en riktigt lyckad vecka och vädret var på seglarnas sida. De kunde vara ute på vattnet varje dag.

- Det är riktigt kul att Skåne nu har ett helt litet fält i ifoil och Waszp. Jag är övertygad om att båda klasserna kommer växa i Sverige, säger Martin Strandberg, tränare för foilande klasser på Sundsgymnasiet och ansvarig för Svenska Seglarförbundets utvecklingslag. Martin deltog som ansvarig tränare under veckan.

Seglarna var snabba att lära sig de nya klasserna och den foilande tekniken. Bara på några försök var de uppe och flög! - Deras stora leende visade tydligt vad det tyckte om upplevelsen avslutar Martin.

Vill du veta mer om klasserna och Sundsgymansiet kontakta Martin Strandberg.