Nyheter

Masthus - Ordning och Reda!

 • 28 sep 2020

För allas trevnad och för att alla master skall få plats uppmanar båtplatskommittén att följa anvisningarna och att master som inte följer dessa kommer att flyttas ut utanför skjulet.

Höstträning för Optimist Grön

 • 12 sep 2020
 • jolle

 

Höstträning för Optimist Grön

12 SEP 2020 12:21

Du har väl inte missat att vi håller höstträning för unga seglare? Har du gått vår seglarskola för nybörjare under sommaren betalar du dessutom ingen träningsavgift under hösten.

 • Fler

 • Uppdaterad: 12 SEP 2020 12:21

 

Höstens program finns i Jollekalendern Kalendern går att exportera till er egen, så får ni träningsprogram och läger samt tävlingar inlagt automatiskt. 

I september (V36) fortsätter kvällsträningar men då gäller 17.30 Riggade och ombytta.

Lördagen 26 september (V39) startar lördagsträning för Optimist Grön 10.00 Riggade och ombytta,  pågår till och med 31 oktober.

Välkomna

Med vänlig hälsning 

LBS Jollekommitté

/Träning/Niklas

/Seglarskolan/Peter

Skribent: Remvall Nilsson

Svenska Mästerskapet i Optimistjolle

 • 11 sep 2020
 • jolle

 

Svenska Mästerskapet i Optimistjolle

11 SEP 2020 17:05

Den 28-30 augusti avgjordes Svenska Mästerskapet i Optimistjolle på KSSS och Baggensfjärden.

 • Fler

 • Skapad: 11 SEP 2020 17:05

 

Omkring 170 båtar kom till start och från Lomma Sailing Team deltog Nils Netterlid, Mollie Skogfeldt och Linnea Messing. Oskar Netterlid deltog i Opti 11 klassen.  

Kappseglingarna avgjordes i minst sagt varierande förhållanden och sista dagen bjöd på väldigt lätta vindar eller ingen vind alls. 

Kappseglingssäsongen 2020 har inneburit många inställda regattor och få tillfällen till kappsegling på hög nivå så våra seglare var taggade för tävling. 

Det var svårseglat och Lomma Sailing team tyckte att det var tufft med vridande vind och ovana vatten men helgen var fantastiskt kul och givande och seglarna presterade fantastiskt bra med många fina resultat med oss hem! 

”Det var jättekul men svårt. Jag är inte van vid 50 båtar på startlinjen men det var också kul”, säger Oskar Netterlid som tog hem en 8:e plats i Opti 11 klassen. ”Jag ser redan fram emot att vara med på den riktiga SM-banan framöver”.

SM genomfördes på tre olika banor och i fem startgrupper med 50 båtar per start pga restriktioner. På land spreds seglarna ut på landbaser på sju olika platser. 

”Det fungerade fint med olika landbaser och vi kunde hålla våra samlingar på ett bra och säkert sätt”, säger coach Filippa Skogfeldt som var med hela helgen. 

Se alla resultat här:

https://www.ksss.se/kappsegling/ksss-kappseglingar-2020/svenskt-masterskap-for-optimistjolle-2020/

https://www.ksss.se/nyheter/galleri/

Skribent: Remvall Nilsson

 

Regionkval för optimistjollar i Skanör

 • 9 sep 2020
 • jolle

Regionkval för optimistjollar i Skanör

09 SEP 2020 21:16

I helgen seglades regionkval för optimistjollar i Skanör. Regionkval utgör grunden för att få segla rikskval kommande säsong. Helgen bjöd på mixat väder med starka regnbyar och vågor på lördagen och lite lugnare på söndagen. Totalt seglades 6 segling

 • Fler

 • Skapad: 09 SEP 2020 21:16

 

Regionkvalet samlade 29 optimister från regionen och till detta mönstrade LBS 4 duktiga seglare; Mollie, Linnea, Filip och Lukas. Bland 29 båtar blev deras slutplaceringar 10:a, 13:e, 15:e och 16:e. Bra seglat och kämpat allihopa!

”Bäst i helgen var min förstakryss i 4:e seglingen. Jag kom loss fint i starten och vid kryssmärket rundade jag en halv båtlängd från ledaren och hade resten av båtarna bakom mig. Det kändes bra”, säger Lukas Malmsjö.

Vann gjorde Leo Birgersson från Malmö med fem vinster av sex möjliga.

Nu laddar seglarna batterierna med träning i veckan och ny kappsegling, Liros Cup, i Malmö på Söndag.

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

0 kommentar

information inför Bottentvätt/Fritvätt

 • 8 sep 2020

Bottentvätt inför upptagningen starar inom kort.

Kurstillfällen för användande av LBS mastkranar

 • 8 sep 2020

Till er som anmält ert intresse på kansliet kommer vi nu att håll kurser för användande av LBS mastkran vid följande två tillfällen - lördagen 19 september kl 10:00 och söndagen 20 september kl 10:00

Seglare från LBS i Ungdoms SM i matchracing

 • 4 sep 2020
 • jolle

 

Seglare från LBS i Ungdoms SM i matchracing

04 SEP 2020 14:50

26 - 27 september är det dags för Ungdoms-SM i matchracing i Oskarshamn. Här kommer tolv lag att tävla om titeln som svensk ungdomsmästare i matchracing.

 • Fler

 • Skapad: 04 SEP 2020 14:50

 

Vinnarna får såväl en biljett till Mästarnas Mästare som en biljett till UEM och prispengar till de tre främsta besättningarna. Besättningarna seglar i tillhandahållna C-55.

LBS kommer att ha ett lag på plats för att tävla. Laget består av Wilhelm Enjin, Sofia Von Friesendorf och Emil Gustavsson.

Under tävlingen kommer mästerskapscoach Johanna Bergqvist att hjälpa alla de unga seglarna. Johanna är en av Sveriges bästa matchracingseglare och har själv vunnit USM med sitt team. 

Skribent: Remvall Nilsson