Svenska Mästerskapet i Optimistjolle

  • 11 sep 2020
  • jolle

 

Svenska Mästerskapet i Optimistjolle

11 SEP 2020 17:05

Den 28-30 augusti avgjordes Svenska Mästerskapet i Optimistjolle på KSSS och Baggensfjärden.

  • Fler

  • Skapad: 11 SEP 2020 17:05

 

Omkring 170 båtar kom till start och från Lomma Sailing Team deltog Nils Netterlid, Mollie Skogfeldt och Linnea Messing. Oskar Netterlid deltog i Opti 11 klassen.  

Kappseglingarna avgjordes i minst sagt varierande förhållanden och sista dagen bjöd på väldigt lätta vindar eller ingen vind alls. 

Kappseglingssäsongen 2020 har inneburit många inställda regattor och få tillfällen till kappsegling på hög nivå så våra seglare var taggade för tävling. 

Det var svårseglat och Lomma Sailing team tyckte att det var tufft med vridande vind och ovana vatten men helgen var fantastiskt kul och givande och seglarna presterade fantastiskt bra med många fina resultat med oss hem! 

”Det var jättekul men svårt. Jag är inte van vid 50 båtar på startlinjen men det var också kul”, säger Oskar Netterlid som tog hem en 8:e plats i Opti 11 klassen. ”Jag ser redan fram emot att vara med på den riktiga SM-banan framöver”.

SM genomfördes på tre olika banor och i fem startgrupper med 50 båtar per start pga restriktioner. På land spreds seglarna ut på landbaser på sju olika platser. 

”Det fungerade fint med olika landbaser och vi kunde hålla våra samlingar på ett bra och säkert sätt”, säger coach Filippa Skogfeldt som var med hela helgen. 

Se alla resultat här:

https://www.ksss.se/kappsegling/ksss-kappseglingar-2020/svenskt-masterskap-for-optimistjolle-2020/

https://www.ksss.se/nyheter/galleri/

Skribent: Remvall Nilsson