Nyheter

 Tisdagsegling 28/7

 • 28 jul 2009
 • jolle

 

Publicerad:    28 JUL 2009 06:45

Uppdaterad:     21 MAJ 2014 14:50

Tisdagseglingen börjar igen efter sommaruppehållet.

Läs mer under tisdagsegling

 Rapport från NM, fredag

 • 25 jul 2009
 • jolle

 

Publicerad:    25 JUL 2009 09:42

André bäste svensk på NM i Norge

Avslutningsdagen inleddes med fint väder och en vind på 5-6m/s. Det var många som kunde vinna så det kändes som final. Tyvärr gick det inte så bra för våra svenska seglare. Sista racet avslutades i 10m/s med regn och åska.

André slutade som bäste svensk på 4:e plats slagen av tre stycken danskar, Fredde slutade på fin 29:e plats och Petra på en hedervärd 57 plats.

 Rapport från NM, torsdag

 • 24 jul 2009
 • jolle

 

Publicerad:    24 JUL 2009 07:12

Idag torsdag var det lagseglingsdag.

Vädret bjöd på lätta vindar och växlande molnighet. Banan låg inne i viken så att man kunde se från land. Varje nation deltog med två lag, ett pojklag och ett flicklag med vardera 5 seglare. André seglade för Sveriges pojklag.

Det gick bra för Sverige, Guld till flickorna och Silver till pojkarna.

 

NM seglarna

 Rapport från NM, onsdag

 • 23 jul 2009
 • jolle
 
Publicerad:    23 JUL 2009 07:48
 

Lommas fullträffar och besvikelser.

Onsdag morgon börjar med strålande solsken. Stövlar och regnställ kändes avlägset. Men vi hann bara ut på havet innan molnen hopade sig. Ingen vind vid 09.30 när vi sticker ut, men lugn, på samlingen hade coacherna lovat 4 m/s kl. 11.00. Så blev icke fallet. 12.30 däremot öppnar sig himlen och vinden kommer. Det vrider hela tiden och efter att ha flyttat banan flera ggr kommer vi äntligen igång. .

 

André kommer iväg bra, väljer vänsterkant och ligger tvåa när domaren tycker han pumpar och får gulflagg. Att snurra på JNoM innebär att man blir omseglad av fem stycken direkt. Fredde väljer högerkant och slutar 25. André slutar 7a.

 

Nästa race har väljer Fredde vänsterkant och blir trea, endast centimeter från andraplats. André ändrar sitt vinnande val från race 1 och går på högra sidan av banan och slutar 16.

 

Tredje racet är en LBS och svensk triumf. Svenskar på första till tredje plats. André tvåa Fredde trea efter en kryss och en läns. Plötsligt dör vinden ut och vrider 180grader och annulleringen är ett faktum. Besvikelsen är enorm, men sånt är livet.

 

På totalen ligger André trea och Fredde17. Riktigt bra, otroligt bra.

 

Trots dessa framgångar är ändå Petra dagens stora vinnare. Petra har reviderat sina mål flera gånger. Dagens höjdpunkten är en 33:e plats, jättebra. Dessutom vinner hon en segeltur på Norska kungens Farr 51 fotare. Klockan 11.00 torsdag glider dom ut på havet i Majestätisk mak.

 

Norskarna

 

Se hela resultatet 

 Rapport från NM, tisdag

 • 21 jul 2009
 • jolle
 
Publicerad:    21 JUL 2009 22:05
 

Tisdagens rapport från NM i Norge

Tisdag: Första tävlingsdagen , alla våra seglare är laddade till tusen. Coacherna börjar dagen med möte, sedan är det dags att segla ut. Vädret är fint ca 20 grader varmt och solsken, vinden varierar mellan 8 -10 m/s.

När det närmar sig start åker Apan  upp. Startbåten har lite bekymmer med att ligga still och det är ju inte så konstigt när det är 100 meter djupt. Efter en timme trodde vi det var kört, då hade vinden ökat och det var 13 m/s i byarna. Då drar de igång första starten. Tjejerna fick starta först. Klassflaggan för tjejerna var flagga O, men startbåten hissade flagga 0 (noll). Viss förvirring uppstod men de kom iväg ändå. Killarna startade med rätt flaggor och allt fungerade bra.

Precis enligt planerna genomfördes två race idag. André spikade race två och ligger totalt 6:a.  Fredde ligger totalt på 26:e plats och är 12:e bästa svensk.

Petra har seglat bra och är nöjd med dagen.

Efter dagens race var det invigningsceremoni i Arendals centrum, därefter fick vi fira framgångarna med pizza från Casa Mia som ägdes av en Trelleborgare.

 

Norbaggarna.

 

Resultaten

Rapport från NM, måndag

 • 20 jul 2009
 • jolle
 
Publicerad:    20 JUL 2009 21:58
 

Måndagens rapport från NM i Norge

Solen lyser från en klarblå himmel. Fortsatt 10-12 m/s so vind, enorma vågor.

Dagens träningspass mellan 11-15 visade sig bli en blöt historia. Många kapsejsade och nästan alla vattenfyllde. Här gällde det att hålla upp fören. En svensk mastfot gick, annars har grejerna hållit.

 

Den stora frågan på NM är var bryggan finns. 10m brygga och 150 ribbar.

På kvällens promenad kunde vi konstatera att Arendals offshoretävling inne i centrum slutade idag, men här jobbas redan för fullt med att bygga om centrum för jazzfestivalen som börjar på tisdag.  Promenaden avslutades med mjukglass, som smakar som hemma, men till dubbla priset.

 

Vi laddar inför allvaret som börjar imorgon.

 

NM seglarna med familjer.

 

Hemsida

 Rapport från NM, söndag

 • 20 jul 2009
 • jolle

 

Publicerad:    20 JUL 2009 21:50

Söndagens rapport från NM i Norge

Till förmiddagsträningen mötte Fredde och ytterliggare några svenskar upp. Vädret klart bättre och inget regn. Efter lunch samlades hela NM laget för träning, vinden hade tilltagit 10-12m/s med en våghöjd på 2-3m så det var många trötta seglare på kvällen.

Inne i sundet har VM i offshore haft deltävling. Vilka båtar!!!

 

NM seglarna med familjer

 

Hemsida

Våra Jolleseglare har anlänt till JNoM i Arendal Norge

 • 20 jul 2009
 • jolle
 
Publicerad:    20 JUL 2009 11:17

Första rapporten från JNoM i Norge där André, Petra och Fredrik finns på plats för att försvara de svenska färgerna.

Arendal har en underbar skärgård, som vi idag har upplevt i hällande ösregn. Första träningspasset var tillsammans med norska NM och VM seglare. Vattnet vi seglar på är väldigt likt förhållandena i Marstrand med våghöjd på 2m vid 6m/s. Efter lunch på en liten ö ökade vinden till 12-14m/s så vi seglade in.

Nu skall vi på Kino och se på Harry Potter tillsammans med våra norska vänner.

 

 

Fam Camming

 

Länk till JnoM resultaten

  Inbjudan Torekovsregattan (Liros Cup)

 • 20 jul 2009
 • jolle, regatta

 

Publicerad:    20 JUL 2009 09:51

Torekovsregattan ingår även i Liros Cup Syd.

Sparbaken Syd kompisCup i Simrishamn inställd

 • 17 jul 2009
 • jolle

 

Publicerad:    17 JUL 2009 12:34

Sparbanken Syd kompisCup i Simrishamn är inställd då det lovas friska vindar

Se Simrishamn Segelsällskaps hemsida

 Framgångar för LBS:are på Öresundscup i Bjärred

 • 13 jul 2009
 • jolle

 

Publicerad:    13 JUL 2009 16:55

Våra gröna seglare hade stora framgångar på Örseundscup i Bjärred

LBS ställde upp med fyra seglare och av dessa så placerade sig tre bland de fem främsta. Felix Schill kom på andra plats, Malou Kareliusson på fjärde plats och Hugo Holmkrantz på femte. Albert Vamling som låg på femte plats efter första racet fick tyvärr bryta då hans skot gick sönder. I den totala sammanställningen har vi efter tre deltävlingar fem LBS:are bland de tio främsta.

 

Mer info på Sail4sweden

 

Resultatet i Öresundscup

 Nybörjarregatta lockade många seglare.

 • 13 jul 2009
 • jolle, regatta

 

Publicerad:    13 JUL 2009 06:59

Uppdaterad:     21 MAJ 2014 14:50

Tanken med helgens nybörjarregatta var att eleverna från seglarskolan skulle ges möjlighet att prova på att tävla med optimist och samtidigt visa sina anhöriga vad man lärt sig i seglarskolan.

Då vindförhållandena var ganska tuffa togs beslutet att köra tävlingen i hamnen vilket gjorde att det blev ett mycket publikvänligt In port Race. Femton seglare var anmälda men då två stycken blev inblåsta på Ven kom tretton till start.

Alla seglarna visade verkligen att man lärt sig hantera båten och det var inga problem med kryss, läns och med att runda märket. Man hade även hunnit med att öva lite starter så alla seglarna var på hugget och snabbt ute på banan efter startsignalen hade gått.

I optimist klassen kom Viktor Christopherson på första plats tätt följd av Sofia Öhman och David Ouvin.

Vi hade även en Feva klass och där visade Malte och Jonathan att man hande bra kontroll på båten trots hård vind och trång hamn, så här kanske vi har en framtida Feva besättning som kan representera klubben ute på regattorna.

Klubbens ordförande (Per Erlandsson) övervakade tävlingen från klubbens nya Ribbåt.

  

Bilder från regattan finns i vårt Galleri

 Regionkval i Karlskrona

 • 12 jul 2009
 • jolle

 

Publicerad:    12 JUL 2009 06:44

Upprop till Gröna seglare

Upprop! - Hej ALLA "gröna" seglare, passa på att packa era jollar och häng med till Karlskrona. Ett regionkval är inte mycket svårare än en grön cup och vattnen utanför Karlskrona är trygga att segla på. Det är nära till hamn och camping. Givetvis kommer vi att ha grillparty (medtag grillmat) på lördagskvällen.

Boende på hårt underlag kan erbjudas för ca 30 pers i Scoutstugan utanför vår infart till KSS - Alltså boende på området!! Möjlighet till kök med kyl. Dusch och bastu finns i vår servicebyggnad. Droppa ett mejl om boende till anders@juniorsegling.se. Kostnad:  100:-/pers!!

FÖRST TILL KVARN!!!

 

Läs mer på sail4sweden

Sparbanken Syds kompisCup (Liros Cup) i Simrishamn

 • 7 jul 2009
 • jolle

 

Publicerad:    07 JUL 2009 07:56

Uppdaterad:     21 MAJ 2014 14:50

Sparbanken Syds kompisCup (Liros Cup)i Simrishamn 18/7

Hemsida

 

Inbjudan

 

Anmälan

 Regionkval 2009-2 i Karlskrona

 • 7 jul 2009
 • jolle
 
Publicerad:    07 JUL 2009 07:39
Inbjudan till Regionkval 2 i Karlskrona

Välkomna till KSS och Regionkvalet 29-30 augusti 2009

Karlskrona Segelsällskap är stolta värdar för att få arrangera Regionkval 2009-2 i region 4 för optimister. Karlskrona Segelsällskap och Karlskrona kommun välkomnar dig, din familj och dina vänner och vi kommer att göra vårt bästa för att göra en bra regatta likväl att ni ska trivas i Karlskrona under vistelsen.

Rinus Voorn, ordförande
Karlskrona Segelsällskap
Anders Landenstad, tävlings- och seglingsledare


Karlskrona är en stad med anor från 1680. I dag bor det ca 65000 invånare i kommunen. I år firar Karlskrona Segelsällskap 120 år och vi har under året en hel del festligheter. Under regattan kommer vi att tända upp den stora grillen på kvällen och ALLA är välkomna att delta i gemenskapen efter lördagens seglingar.

Tävlingsområdet kommer att vara i närheten av hamnen, väster om klubben, på Danmarksfjärden.

Alla deltagare kommer att ha plats på den norra hamnplanen och gräsytorna där omkring.

Sjösättning av följebåtar kan ske i den södra slipen vid klubbens parkering. Vi ska bereda plats för uppställning av trailers och bilar på området.

Platser för följebåtar kommer att fördelas inne i hamnen.

 

Inbjudan

 

Anmälan