Nyheter

Kappseglingar i Lommabukten 30 och 31 Maj

 • 27 maj 2020
 • jolle

 

Kappseglingar i Lommabukten 30 och 31 Maj

27 MAJ 2020 13:54

LBS är stolta över att få arrangera 2020 års första deltävling i Öresunds-Racen för optimistjollar.

 • Fler

 • Skapad: 27 MAJ 2020 13:54

 

Dessa är en serie tävlingar som genomförs av klubbarna i Öresundskretsen och är till för dem som tillhör gruppen Optimist Grön och vill prova på det här med kappsegling. Banorna är korta, reglerna är färre och en coach finns på vattnet för att ge stöd under seglingarna.

Allt är utformat för att få så många som möjligt att ta sig runt banan och få en trevlig dag på havet. Blåser det för mycket seglar vi inte. Efter seglingarna grillar vi korv och har prisutdelning. Och det bästa av allt: alla som seglar får pris.

Information om regattan hittas här:
https://www.sailarena.com/sv/se/club/lbsk/oresund-race-1-lomma/

Anmäl genom att skicka ett mail till:
lommasailingteam@gmail.com 

Lomma Beach Race - Liros Cup 31 Maj
Söndagen 31 Maj arrangerar LBS 2020 års första deltävling i Liros Cup - Lomma Beach Race. Tävlingen ingår i LIROS Cup Syd och gäller vänder sig till klasserna Optimist, E-jolle och 29:er.

Pga. Rådande omvärldssituation har extra försiktighetsåtgärder vidtagits för att kunna genomföra regattan. Mer info om detta finns att läsa om i inbjudan.

Mer information och anmälan till regattan hittas här:
https://www.sailarena.com/sv/se/club/lbsk/lomma-beach-race-liros-cup-2020/

Skribent: Remvall Nilsson

 

LBS www - mysteriet med det försvunna hänglåset

 • 27 maj 2020

Hänglåset till stegen på nya mastkranen är spårlöst försvunnet och vi söker med ljus och lykta efter spår. Hittelön utlovas!

Update Torsdagsseglingarna

 • 26 maj 2020

Seglingskommittén har ikväll beslutat att torsdagsseglingarna fortsätter på samma sätt som det har varit under maj månad. Alltså gäller 2-handed och jaktstart under juni månad fram till semesteruppehållet.

Fyrtorn 2020

 • 24 maj 2020

Glöm inte LBS Fyrtornrunda 2-handed som går av stapeln som fredagen den 12 juni. Med anledning av Covid-19 blir det tyvärr inget hygge, varken före eller efter seglingen. Därför har vi också tagit bort anmälningsavgiften, det är gratis mao.

Del 2: spännande "karantän" över atlanten

 • 24 maj 2020

Senaste nytt från Anders Thornblad på atlanten

Extrainsatt nybörjarkurs!

 • 19 maj 2020
 • jolle

 

Extrainsatt nybörjarkurs!

19 MAJ 2020 13:49

Då efterfrågan på nybörjarkurser i segling är stort nu i sommar har vi beslutat att sätta in en extra nybörjarkurs även på förmiddagen 29 Juni till 10 Juli.

 • Fler

 • Skapad: 19 MAJ 2020 13:49

 

Läs mer om nybörjarkurserna här >>

Vi vill också passa på att påminna om piratseglarskolan för de allra minsta som går under samma period. Läs mer om denna kurs här >>

Skribent: Remvall Nilsson

Spännande "karantän" över atlanten

 • 15 maj 2020

Det kom ett ett mail från Atlanten...Hej Lars! Ensam idiot kallar. 470nm ut fr USA's kust. 1900 kvar till Azorerna. VR styr som en dröm, livet leker! /Anders

JSM i Lomma genomförs 2021

 • 11 maj 2020
 • jolle

 

JSM i Lomma genomförs 2021

11 MAJ 2020 16:01

På grund av rådande omständigheter kring covid-19-pandemin har Svenska Seglarförbundet och de arrangerande klubbarna tagit beslut att skjuta på sommarens stora seglarhändelse för juniorer i Lomma.

 • Fler

 • Skapad: 11 MAJ 2020 16:01

 

- Det är självklart tråkigt att vi inte kan genomföra tävlingen i år, men vi ser fram emot att skapa ett minnesvärt evenemang nästa sommar. Vi har gjort en hel del förberedelser inför tävlingen som vi kommer att ha nytta av även nästa år. Förhoppningsvis kan vi redan till hösten öppna upp anmälan till JSM 2021 i Lomma, säger Marcus Skogfeldt från Lommabuktens Seglarklubb.

JSM skulle ägt rum i Lomma Hamn 7-9 augusti 2020 och har varit ett samarrangemang från Lommabuktens Seglarklubb, Segelsällskapet Pinhättan, Bjärreds Optimistjolleklubb, Malmö Segelsällskap och WeSurf Hittarp. Planerna är att hålla nästa års evenemang på samma plats med ett närliggande datum. Så fort ett nytt datum är satt kommer det att kommuniceras ut på JSM-sidan på Svenska Seglarförbundets webbplats.

- Det är såklart en besvikelse att JSM i Lomma inte blir av i år. Det är ju en familjefest och för många seglare årets absolut roligaste tävling. Men utifrån de restriktioner som Folkhälsomyndigheten har på samhället idag och vårt ansvar att försöka minska smittspridningen så känns beslutet helt rätt, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet och fortsätter:

- Vi på Svenska Seglarförbundet vill tacka arrangörerna av JSM 2020 för det fina arbete de har lagt ned hittills och vi är helt övertygade om att JSM 2021 i Lomma kommer att bli något alldeles extra att se fram emot.

Presentkort delas ut och anmälningsavgifter återbetalas
Under våren har det arrangerats en utlottning i samband med anmälningar. De unga deltagare som redan har vunnit presentkort, som skulle delas ut på tävlingen, får dem skickade hem till sig. Ett stort tack till Båths som har möjliggjort detta.

Alla som har anmält sig och betalt in anmälningsavgift kommer att få den återbetald.

- Nu ser vi fram emot en fin sommar med många möjligheter för juniora seglare att träna och tävla lokalt, avslutar Marcus Skogfeldt.

Svenska Seglarförbundet samlade information om coronasituationen hittar du här.

För frågor vänligen kontakta:
Marcus Skogfeldt, LBS
marcus.skogfeldt@beansincup.se
0723-240797

Anders Larzon, SSF
anders@ssf.se
08-4590992

Skribent: Remvall Nilsson

Prova på nattsegling

 • 8 maj 2020

Den 5 juni hade vi planerat in en Prova-på-nattsegling. Det skulle bli ett tillfälle att testa på att nattsegla lite åt kappseglingshållet. Med anledning av rådande Coronaviruset har vi bestämt att skjuta på detta till hösten. Mer info kommer senare.

Avhyvling Strykjärnet imorgon 8 maj

 • 7 maj 2020

Vi har med kort varsel informerats om att PEAB Peab hyvlar landplatsvägarna imorgon fredag 8 maj på strykjärnet. Som vanligt skall ALLA gatorna skall vara fria från fordon och vagnar under dagen och alla kablar vara indragna.

Årets första onsdagssegling!

 • 3 maj 2020
 • jolle

 

Årets första onsdagssegling!

03 MAJ 2020 20:57

I veckan var det dags för årets första onsdagssegling, en tävling som arrangeras av föräldrar där alla LBS jolleseglare är välkomna att delta.

 • Fler

 • Skapad: 03 MAJ 2020 20:57

 

Det var en tapper skara som gav sig ut på havet denna onsdagskväll som bjöd på cirka sju sekundmeters blåst och kylig luft. Vi fick se såväl optimister som fevor och 29:ers på vattnet.

”Det är skönt att onsdagsseglingarna är igång igen. Det var kallt men mest kul och mycket vind”, säger en av de unga seglarna.

”Det var en grym insats ikväll av dagens unga seglare. De kämpade i svåra förhållanden och hittade byarna som behövdes”, säger kvällens coach var Axel Netterlid

Kvällen avslutades med varm choklad till de frusna, men glada, seglarna. 

Om du är förälder till en ung seglare och vill hjälpa till på framtida onsdagsseglingar, skicka ett mejl till oss (lommasailingteam@gmail.com) Glöm ej att ta med kläder efter väder så att du kan följa med ut och titta på vattnet om du vill. Flytväst finns att låna. Välkommen!

Skribent: Remvall Nilsson