Nyheter

Nytt telefonummer LBS hamnvärd

 • 27 jun 2020

Numret till LBS hamnvärdstelefon har ändrats till 0700-79 15 98 vilket vi naturligtvis beklagar att vi tvingats göra mitt i båtsäsongen.

Zoom8 klara för segling!

 • 26 jun 2020
 • jolle

 

Zoom8 klara för segling!

26 JUN 2020 20:56

LBS har 2 stycken kompletta Zoom8 som alla jolleseglare kan använda vid träning och tävling.

 • Fler

 • Skapad: 26 JUN 2020 20:56

 

Zoom8 rekommenderas för seglare som är mellan 12-17 år och väger mellan 35 och 65 kilo. Zoom8 har ett segel med storleken 4,8 m2. Är du jolleseglare och vill prova på går det bra att ”dubbla” och segla både optimist och zoom8. 

Tävlingar för de som seglar zoom8 i Skåne är Liros cup som äger rum 28/6 arrangerat av SSP, GP vår/Höst och danska Grand prix. Årets höjdpunkter brukar vara att åka iväg till JSM, JNoM, EM eller VM.

Klassförbundet har en mycket god sammanhållning och ordnar samträningar, läger och coacher samt boenden vid tävlingar. 

LBS har flera duktiga zoom8 seglare som har deltagit och seglat internationellt på flera VM, EM och NM med stor framgång - exempelvis Wilhelm Enjin, Tilde Thorsson och Filippa Skogfeldt. Nu hoppas vi att båda jollarna används flitigt på träningar, onsdagsseglingar, seglarskola och tävlingar. 

Har du frågor eller är nyfiken på att prova på att segla zoom8? Prata gärna med någon av tränarna!

Skribent: Remvall Nilsson

 

Senaste nytt från vår atlantseglare

 • 25 jun 2020

Vår ensamseglare över atlanten har nu lämnat Ponta Delgada, Azorerna med destination Amsterdam.

Glad Midsommar

 • 19 jun 2020

Anders Tornblad, på väg mot Azorerna och från ett soligt Vikhög idag på morgonen önskas alla LBS-are en riktigt Glad Midsommar

Status landplatsen 16 juni

 • 18 jun 2020

Båtplatskommittén har nu avslutat sin kontroll av landplatserna och konstaterar att det i stort sett är tillfredställande och de flesta håller bra ordning. Det finns dock förbättringspotential...

Sommarens seglarskola

 • 7 jun 2020
 • jolle

 

Sommarens seglarskola

07 JUN 2020 11:48

Det är otroligt roligt att vi har ett större tryck på vår seglarskola i år än vad vi någonsin har haft tidigare och samtidigt tråkigt att vi inte kan bereda alla som vill lära sig segla möjlighet till detta när de vill.

 • Fler

 • Skapad: 07 JUN 2020 11:48

 

Vi har i år utökat platserna i de första och vanligtvis mest populära kurser till 24 deltagare per grupp, mot 14 som vi hade i fjol och även då fler än vanligt. 

Samtliga kurser under de 4 första veckorna är idag helt fulla och vi har 102 seglare som är anmälda. Det finns fortfarande platser kvar på kursen som börjar i mitten av Juli och fortsättningskurser v31-v32. Fortsättningskurserna vet vi att de brukar fyllas upp när nybörjarna vill fortsätta direkt i år.

Eftersom vi har 24 seglare som är uppdelade i 2 grupper om 12 seglare samtidigt, kommer det innebära att det blir trängre än normalt i hamnen, vilket vi hoppas att ni alla har överseende med. Vi kommer att försöka få ut seglarna på havet utanför hamnen så fort det går, men det är beroende av väder och vind. Vi kommer att lägga en av de fina flytbryggor som byggts för JSM i änden av D-bryggan för att ha den som bas för en av grupperna under seglarskolan. Det gör att det kommer finnas jollar i en större del av hamnen än vad det gjort tidigare år.

Seglarskolan är en viktig rekryteringsbas för klubbens jollesegling, och vi ser nu att vi kan välkomna fler seglare än tidigare, och detta är ett resultat av att vi har haft en stor kull jolleseglare som fortsatt och kommer jobba som segelskole-instruktörer. Under de 4 första veckorna har 6 tränare, och för de sista 3, med möjlighet att ta in fler om behovet finns.

Vi från seglarskolan gör vad vi kan för att den vanliga verksamheten påverkas så lite som möjligt samt att vi rekryterar så många som möjligt till vår fantastiska sport och fritidsverksamhet. 

Vi önskar alla en trevlig sommar

För seglarskolan

Peter Back, Andreas Bergquist, Axel Netterlid och Lasse Froberg

Skribent: Remvall Nilsson

Kalas-seglingar i Coronatider

 • 3 jun 2020
 • jolle

 

Kalas-seglingar i Coronatider

03 JUN 2020 13:32

I sommarväder höll LBS två kappseglingar under helgen som gick.

 • Fler

 • Skapad: 03 JUN 2020 13:32

 

På Lördagen seglades Öresund Race som vänder sig till gröna seglare som vill prova på kappsegling. Racen är kortare, reglerna färre och coach finns på vattnet för att hjälpa till.

13 båtar från Lomma och grannklubbarna njöt av kalasväder och fick tre fina seglingar. Efteråt grillades korv och det blev prisutdelning för alla seglare.
Prispallen bestod av Klara Stegmark MSS 3:a, Oskar Netterlid LBS 2:a, Lukas Malmsjö LBS 1:a Grattis till alla seglare som var ute på havet och fick fina seglingar. 

På Söndagen seglades Lomma Beach Race / Liros Cup som vänder sig till lite mer erfarna seglare. 30 optimister, 13 E-jollar och 5 29:er var anmälda och kom till start.

För att undvika 50-personersgränsen hade särskilda åtgärder vidtagits;
Optimisterna seglade på förmiddagen medan E-jollar och 29:er seglade på eftermiddagen. Gästande båtar sjösatte på särskild anvisad plats i hamnen, E-jollarna utgick från Bjärred och seglade till Lomma, rorsmansmöte och prisutdelningar live-sändes på Facebook osv.

”I rådande tider försöker vi vara påhittiga och hitta nya vägar så vi kan tävla i segling trots förutsättningarna. Jag tycker vi genomförde söndagen väl med tanke på omvärldssituationen”, kommenterar Marcus Skogfeldt, seglingsledare.

Segrande i respektive klass blev:
Optimist; Leo Birgersson MSS
E-jolle; Nils Brandén BOJK
29:er Sofia von Friesendorff, Jakob Back LBS

Skribent: Remvall Nilsson

Kontroll Landplatser 15-20 juni

 • 1 jun 2020

Passa på att spara pengar genom att agera snabbt! Mellan 15 till 20 juni kontrollerar vi vilka båtar som ligger kvar på landplatsen samt även att de som INTE betalt för landplats för hösten 2020/21 har städat, tagit bort vagga o båt.