Nyheter

LBS årsmöte 25/11 uppdatering prislista

  • 24 nov 2021

Vi beklagar men ett fel i prislistan rörande varvskranen har upptäckts och de rätta priserna finns i det länkade dokumentet.

Möt Josefin Åkesson - en av våra fantastiska tränare!

  • 16 nov 2021
  • båtliv, jolle, segling kölbåt

Möt Josefin Åkesson - en av våra fantastiska tränare!

16 NOV 2021 20:48

En viktigt del i vår verksamhet är de fantastiska tränarna, som oavsett väder och vind, peppar våra unga seglare. I denna intervju får du veta lite mer om vem Josefin Åkesson är.

  • Fler

  • Uppdaterad: 16 NOV 2021 20:48

 

När började du segla och vad fick dig att börja?
Det var min pappa som satte mig i seglarskolan när jag var 9 år gammal. Vi ägde en större segelbåt och han ville att jag skulle lära mig grunderna för att kunna följa med ut på havet. Dock slutade det med att jag ville fortsätta och lärde mig tillslut mer än bara grunderna då jag seglade optimist i 6 år.

Vad är ditt starkaste minne från dina år som seglare?
Det måste ha varit när jag seglade mitt första lag-EM i Italien. Jag seglade tillsammans med en av mina närmsta vänner och vi hade det så roligt under resan. Vi kom även på en taktik att framstå som blonda blondiner från Sverige och seglade i två uppsatta tofsar, tror vi lyckades störa fokuset från några motståndare! Resultatmässigt lyckades vi komma till topp 8 på hårsnöret och vann alla race sista dagen, därav en 5e plats (bästa vi kunde komma utifrån förutsättningarna). Lärde även känna nya vänner från andra länder vilket var riktigt roligt!

Vad är den främsta anledningen till att du valde att bli tränare/ledare för unga optimistseglare?
För mig startande arbetet som tränare ganska direkt efter att jag slutat segla optimist. Jag hade tröttnat lite på att själv segla och i samband med det fick jag förfrågan om att ställa upp som hjälptränare för blå grupp i min hemmaklubb. Jag insåg tidigt att lära ut var något som jag brann för. Det var utvecklande att sprida min kunskap och testa mig fram för att hitta knep att förmedla det. Den ambitionen resulterade i att jag i nuläget har varit tränare i totalt 5 år.

Vad kommer du att göra under nästkommande år inom segling?
Det återstår att se! Jag har senaste året fått möjligheten att segla tillsammans med team Bergqvist på diverse tävlingar. Jag hoppas kunna fortsätta göra det nästa år men det beror dels på vad vill men också vad resterande medlemmar tar vägen. Är oavsett otroligt tacksam att jag fått chansen att segla med dessa grymma tjejer.

Vad gör du när du inte seglar?
Jag läser min sista termin på Lunds universitet där jag studerar ekonomi. Utöver det spenderar jag tid i att arrangera mig i nationslivet, spela padel och gymmar.

Har du några tips till unga optimistseglare som själva vill bli tränare/ledare i framtiden?
KÖR! Det är så roligt och givande! Jag som tränare har lärt mig otroligt mycket och det har gett mig erfarenheter som är värdefulla för all framtid. Börja med att höra av dig till någon ansvarig och visa intresse. Mitt största tips är att våga lära dig av dina egna misstag, då utvecklas man som allra mest. Och kom ihåg, man måste inte vara bäst på att segla för att vara bäst på att lära ut.

Skribent: Remvall Nilsson

Strykjärnet - Vattnet stängs av 19 november

  • 15 nov 2021

Strykjärnet - vattnet stängs av på landplatsen nu på fredag 19 november. För ni som har planer på att bottenslipa krävs det nu också ett tillstånd från LBS för att få lov att göra detta.

Kallelse till LBS årsmöte 25/11

  • 11 nov 2021

Medlemmar i Lommabuktens Seglarklubb kallas till årsmöte 2021 i Lomma kommuns Sessionssal eller digitalt. Anmälan via formulär. Årsmöteshandlingar med verksamhetsberättelser, motioner, valberedningens förslag & kommittéernas planer är bifogade.

Sailor's Pub fredag 26 november

  • 8 nov 2021

Välkomna till nästa Sailor's Pub i klubbhuset på fredag 26 november där vi delar våra synpunkter från årsmötet, planerna inför 2022 och framförallt bara umgås och har det trevligt! Alla LBS medlemmar och familjemedlemmar är hjärtligt välkomna.