39 seglare deltog i helgens regionkval som avgjordes på Danmarksfjärden utanför Karlskrona. Förhållandena var ganska tuffa med  byiga vindar på upp till 12 m/s som vred en hel del. Våra Lommaseglare klarade detta mycket bra och vi fick fyra seglare bland de sju främsta. Bäst gick det för André Camming som blev trea, Fredrik Lindblad blev femma, Lovisa Ransäs sexa och Kristoffer Nordström sjua.

Sofia Camming slutade på femtonde plats och Petra Camming på sjuttonde.

Nu återstår ett regionkval i Råå  innan platserna till rikskvalen kan fördelas.

• jolle

Rapport från Kristoffer

Publicerad:    30 AUG 2009 20:20

Regionkval 2 Karlskrona

I helgen var det regionkval i Karlskrona, från Lomma var vi sex stycken varav fyra placerade sig i topp tio. Första dagen blåste det bra mellan 8 och 10 hela dagen. Första racet gick det inte bra och jag kom på en sjuttonde plats (jag vet inte hur det gick till), sen kom jag 5, 4, 6.

Andra dagen blåste det ungefär lika mycket men det var mycket byigare, då blev jag 9 i båda racen. Totalt slutade jag som 7 i hela tävlingen J.

* Fysträning och seglingsträning

*Lunch och middag på lördag samt frukost och lunch på söndag (meddela ev matallergi)

*Kvällsaktivitet lördag
LogiI Gympasal nära klubben Tag med något att sova på och i (ex sovsäck)

Publicerad:    24 AUG 2009 21:24

Lomma seglarna visade framfötterna när Liros Cup Syd och Öresund Cup seglades i Borstahusen den gångna helgen.

I Öresund Cup placerade sig Malou Kareliusson på fjärde plats och säkrade därmed en tredje plats i den totala cupen. Malou vann också flitpriset som var en skidresa till Branäs. I den totala cupen hade Lomma fem seglare bland de tio första vilket är en mycket bra prestation av våra seglare.

I Liros Cup för optimister vann Fredrik Lindblad och Kristoffer Nordström kom på tredje plats. På bilden är det från vänster Fredrik, Rasmus från MSS som kom på andra plats och Kristoffer

I E-Jolle klassen blev Carl Hagberg trea, Martin Kareliusson femma och Anna Hagberg sexa

Hela resultatlistan finns här:

Lomma Beach Race lockade över 100 seglare

• 16 aug 2009
  • jolle

Dagens Lomma Beach Race lockade mer än 100 seglare från regionen

Publicerad:    16 AUG 2009 20:23

Tävlingen avlöpte på ett mycket bra sätt trots hård vind och något konstigt vindvrid. Tyvärr så gjorde den hårda vinden att Öresunds Cup inte kunde köra utan istället kördes tävlingen för gröna seglare i hamnen.

Våra seglare presterade bra, i optimist grön kom Louise Thelaus på andra plats och David Ouvin på tredje plats, i optimist blå kom André Camming på tredje plats, i Zoom 8 kom Lovisa Ransnäs på tredje plats och i E-Jolle klassen kom Carl Hagberg på andra plats.

Hela resultatlistan

Bilder hittar du i galleriet

Lomma Beach Race lockar rekordmånga seglare

• 15 aug 2009
  • jolle

Lomma Beach Race som går av stapeln i morgon (16/8) har hittils fått in 99 anmälningar.

Publicerad:    15 AUG 2009 08:13

Den största gruppen är Optimisterna där vi har 70 anmälda seglare varav drygt hälften ingår i den Gröna (nybörjar) gruppen. Bara från Lomma har vi tretton anmälda seglare från årets seglarskola vilket är ett mycket gott betyg på våra instruktörer.

På E-Jolle sidan har vi 20 anmälda seglare vilket också är bra med tanke på att det samtidigt går EM i Spanien där vi själv har tre deltagare.

Hela deltagar listan finns här

Ingen träning i morgon 15/8

• 14 aug 2009
  • jolle

Då alla tränare är ute och seglar blir det ingen träning i morgon.

Publicerad:    14 AUG 2009 17:41

Det finns möjlighet att träna själv då vi går ut med en säkerhetsbåt men då vindprognosen lovar vind över 10m/s är det inget för nybörjare.

Tisdagssegling lockar många seglare

• 12 aug 2009
  • jolle

Dagens tisdagssegling lockade 22 st seglare i klasserna Optimist, Feva, E-Jolle och 29er.

Publicerad:    12 AUG 2009 19:00

Då vinden var ganska hård fick de åtta nybörjarna segla lilla banan i hamnen ivrigt påhejade av föräldrar och syskon. Malte Schött blev dagens vinnare genom att segla hem två spikar. Ute på stora banan blev Fredde dagens optimist vinnare genom en spik och en andra plats. Familjekampen i Feva mellan lag Camming betående av Christer och Sofia och lag Lindblad bestående av Leif och Martin slutade oavgjort. I E-Jolle klassen visade Björn att gammal är äldst genom sina två spikar.

Efter seglingen bjöds det som vanligt på strålande fika

Resultatet hittar du under tisdagsegling.

Fler bilder finns i galleriet

Inbjudan till BoSS- regattan 2009 i Borstahusen den 23:e augusti!

• jolle, regatta

Den 23/8 är det dags för BoSS-regattan i Borstahusen. Tävlingen ingår i LIROS Cup Syd och Öresund Cup.

Följ hur det går för Anna, Carl och Martin här

Denna veckan seglas det också VM för optimister i Brasilien  och du kan följa Rasmus och de andra på deras blogg

Lommaseglare vann lagtävlingen på Råå regattan

• 9 aug 2009
  • jolle

Publicerad:    09 AUG 2009 21:36

Vandringspriset från Råå regattans lagtävling hamnade för andra året i Lomma.

Det vinnande laget bestod av Fredrik Lindblad, Lovisa Ransnäs och Kristoffer Nordström. Det andra laget från Lomma bestående av syskonen Camming kom på tredje plats. Bästa individuella prestation gjorde André som slutade på andra plats.

Hela resultatlistan finns här

Fler bilder finns i vårt galleriet och i RJK galleriet

Dagläger för Optimistjollar i region 4

• 8 aug 2009
  • jolle
Publicerad:    06 AUG 2009 15:22

Dagläger för Optimistjollar i Borstahusen lördagen den 22 augusti.

Lägret är ett dagläger som innehåller seglingsträning lett av vår regionstränare i Optimist, Caroline Åberg.

Lomma Beach Race

• jolle

Publicerad:    08 AUG 2009 07:02

Dags att anmäla sig till Lomma Beach Race som är en deltävling i LIROS CUP SYD och Öresund Cup

VM i E-Jolle

• 1 aug 2009
  • jolle
Publicerad:    01 AUG 2009 20:44

VM i E-Jolle är nu avslutat

VM i E-jolle är nu klart och Carl Hagberg kom på 20:e plats. Sista seglingen blev han sexa.

VM och Open week var båda tuffa med mycket vind, krabb sjö och tidvattenströmmar som ändrade riktning.