Nyheter

Fyrtorn 2-Handed anmälan öppen till 30 juni

 • 27 jun 2022

Passa på - Tiden för efteranmälan förlängd till 30 juni

Glad Midsommar alla LBSare

 • 24 jun 2022

Soliga hälsningar om en Glad Midsommar från Vikhög

Maxfart Lomma Hamn

 • 21 jun 2022

image: Maxfart Lomma Hamn

Vi påminner om att maxfarten i Lomma Hamn och 100 meter utanför pirarna är 3 knop. Detta är för att skapa en trivsam och säker miljö i vår fina hamn.

Städa din plats på Strykjärnet!

 • 20 jun 2022

Många får beröm av Landplatschefen men för er som vet med er så kan ni nu spara pengar på att omgående städa upp på era landplatser!

LBS Kansli öppettider sommar 2022

 • 19 jun 2022

image: LBS Kansli öppettider sommar 2022

Här kommer öppettider för LBS Kansli under sommaren 2022

Dan Böttcher fyller 75 år!

 • 16 jun 2022

image: Dan Böttcher fyller 75 år!

En liten fågel har kvittrat att Dan Böttcher fyller 75 år idag - Stort grattis från LBS

Glädjande om parkeringen

 • 9 jun 2022

Vi har glädjande nyheter om parkeringen vid ankarplatsen. Vi tackar Lomma Kommun som nu ändrat den avgiftsbelagda tiden till 9-17 som framgår av fotot.

Stort grattis till Aron och Felix som seglat in sig till årets Youth Sailing World Championships i H

 • 2 jun 2022

Lomma Sailing team är enormt stolta över att ett av teamen som tagits ut är 29er seglarna Aron och Felix Wichert från Lomma Sailing Team!

Grattis till Aron och Felix som seglat in sig till årets Youth Sailing World Championships i Haag

 • 2 jun 2022
 • jolle

Stort grattis till Aron och Felix som seglat in sig till årets Youth Sailing World Championships i Haag

02 JUN 2022 20:41

Lomma Sailing team är enormt stolta över att ett av teamen som tagits ut är 29er seglarna Aron och Felix Wichert från Lomma Sailing Team!

 • Fler

 • Skapad: 02 JUN 2022 20:41

 

Åtta vassa unga seglare i fem av sex klasser har nu kvalat in till till årets UVM-lag. De kommer att representera Sverige i världens mest prestigefyllda mästerskap för juniorer som i år seglas i Haag, Holland 8-16 juli. Lomma Sailing team är enormt stolta över att ett av teamen som tagits ut är 29er seglarna Aron och Felix Wichert från Lomma Sailing Team!

Under hela våren har Sveriges lag till UVM tagits ut under olika kvaltävlingar. I dagsläget är det bara iQfoil som har ett kval kvar, Nordiskt mästerskap i Norge 17-19 juni, innan laget är komplett. Martin Strandberg är ansvarig för Seglarförbundets uttagning och satsning på UVM.

Vi har ställt några snabba frågor till bröderna Wichert:

Hur tränar ni inför UVM?

- Vi försöker kappsegla mycket på stora regattor med så mycket konkurrens som möjligt. Förra helgen var vi på Eurocup i Workum, NL och nu ska vi två gånger till Kiel till Young European Sailing och Kieler Woche, samt EM i Rungsted direkt innan UVM, säger Felix.  Aron fyller i med att de har tränat så mycket de kan under hela vintern och våren. Först hos KDY i Rungsted och sen på vår egen träning i Lomma.

- Vi vill ta tillfället i akt att tackar alla våra tränarna, speciellt Otto Berg (LBS) och Filip Hansen (KDY), säger Felix. 

Sist men inte minst - hur känns det inför UVM?

- Väldig kul och spännande, säger team Wichert. 

Uttagna är också 29er tjej: Tea Zeeberg/Cornelia Widestam, ILCA 6 tjej: Emma Wennberg, ILCA 6 kille: Olof Holmberg, Nacra 15: Emma Jonsson/Carl Norman.

Vi önskar hela laget lycka till med förberedelserna och ser fram emot att följa teamet i juli.

Skribent: Mikael Renstrand

LBS 75+ ”Jubileumsregatta”

 • 1 jun 2022

image: LBS 75+ ”Jubileumsregatta”

"Nu med drönarfilm" Det är dags för årets största och festligaste evenemang. Alla välkomnas den 4 juni till LBS 75+ "Jubileumsregatta". Ta din båt ut på havet och visa att LBS är största och bästa båtklubben i Skåne! (förmodligen hela Sverige)