Nyheter

Obligatorisk kurs - Maskiner Åhus/Verkstaden

 • 28 feb 2020

För att förebygga olyckor i samband vid användande av maskinerna i Verkstaden på Åhus har styrelsen efter "LBS Egenkontroll av miljö genomförd 2019-02-09" beslutat att för att få använda maskinerna är det obligatoriskt att gå denna kurs.

Sailor's Pub fredag 28 februari

 • 25 feb 2020

Välkommen till LBS Sailor's Pub i klubbhuset på fredag 28 februari för att trivas tillsammans en stund och drömma vidare om den stundande båtsäsongen som närmar sig. Alla LBS medlemmar och familjemedlemmar är hjärtligt välkomna.

Nostalgi med bilder, film & snack - måndag 9 mars

 • 21 feb 2020

Jan-Åke Jönsson som ingår i båtplatskommittén bjuder på nostalgitripp med film, bilder där han berättar om sina erfarenheter som medlem sedan länge i LBS. Hur länge får han själv berätta ....

Stökigt i och efter blåsten i helgen...

 • 17 feb 2020

Båtplatskommittén ber er att se över era båtar och presenningar.

Anmälan öppen NMEA-2000 Internet of Things för båtar

 • 13 feb 2020

Anmälan är nu öppen till studiecirkeln "Hur man på ett enkelt sätt kan övervaka sin båt. NMEA-2000 och Internet of Things för båtar"

Torsdagsträff 27 februari - NAVIGARE YACHTING, att investera i en charterbåt och att hyra en charte

 • 11 feb 2020

Går du i tankarna att hyra en i båt varmare vatten eller kanske rent ut av att köpa in dig på en andelsbåt? Då är detta rätt tillfälle för dig.

Dags för vårens jollefix!

 • 10 feb 2020
 • jolle

 

Dags för vårens jollefix!

10 FEB 2020 13:14

Nu är det snart dags att fixa till våra jollar - alla är välkomna och inga speciella förkunskaper krävs.

 • Fler

 • Skapad: 10 FEB 2020 13:14

 

Lördag och söndag den 7-8 mars ses vi för vårens jollefix. Då är det vi jolleföräldrar som ser till att reparera skadorna på klubbens optimistjollar. Det är ett stort slitage på jollana då de används kontinuerligt under hela säsongen. Dessutom ska vi bottenmåla våra följebåtar.

 

Det blir praktiskt arbete med att slipa och lägga på ny gelcoat på de skador som finns samt att måla. Det krävs inga speciella förkunskaper och material och utrustning finns på plats.

 

Meddela till lommasailinteam@gmail.com om du har möjlighet att hjälpa till. Topppengott kaffe utlovas!

Samling vid Beans in cup-"varvet" i Lomma (rondellen vid Lidl), lördagen den 7/3 kl 10.00.

 

Mvh Jollekommittén

Skribent: Remvall Nilsson

Uppstart av vårens jollesegling!

 • 7 feb 2020
 • jolle

 

Uppstart av vårens jollesegling!

07 FEB 2020 09:27

 

 • Fler

 • Skapad: 07 FEB 2020 09:27

 

Hej alla jolleseglare! Segelsäsongen närmar sig och vi håller på som bäst att förbereda oss för den. Vårens program ser ut så här:

Säsongstart 29e februari
Vi kommer att ha 5 träningsgrupper: Optimist Grön, Optimist Blå, Optimist Röd, Zoom 8 samt 29er och alla börjar sina träningar med säsongstart på vattnet lördagen den 29 februari kl 10-12.30. Träningarna fortsätter därefter varje lördag under mars månad. I april går vi över till kvällsträningar på vardagar, med samling 18.00.

Samträning
För de som inte tränar i LBS erbjuder vi träning under 5 lördagar för regionens blå och röda Optimist seglare. Start är 29e februari 10.00-12.30 samt följande lördagar mars ut, till en kostnad av 500 kr. För anmälan eller frågor skicka namn och grupp till lommasailingteam@gmail.com

Grupper
Optimist Grön – För de som började segla förra året och tränade med den Gröna gruppen under hösten. Från april blir det träning på måndagar. Ansvarig tränare är Leo.

Optimist Blå – För de som tränade i Blå grupp under hösten. Två träningar i veckan, måndagar och torsdagar. Ansvariga tränare är August och Nils.

Optimist Röd – För de som tränade i Röd grupp under hösten. Två träningar i veckan, tisdagar och torsdagar. Ansvariga tränare är Filippa och Josefin.

Zoom 8 – För de som känner att de har vuxit ur optimistjollen och vill fortsätta segla enmansjolle. Klubben har två jollar som går bra att låna på träningarna. Träning på tisdagar. Ansvariga tränare är Filippa.

29er – För de som känner att de har vuxit ur optimistjollen och vill fortsätta segla tvåmansjolle. Egen jolle krävs. Två träningar i veckan, tisdagar och torsdagar . Ansvarig tränare är Fabian.

Övriga jollar
I mån av intresse kan vi erbjuda träning för E-jolle/Laser/Feva, kontakta då lommasailingteam@gmail.com

Med vänlig hälsning jollekommittén

Skribent: Remvall Nilsson

 

Storm på gång...

 • 6 feb 2020

Vi rekommenderar att ni ser över era båtar inför helgen. DMI varslar om ett kraftigt ostgående lågtryck norr om Danmark som kan utvecklas till hård blåst med stormstyrka på söndag kväll och natten mot måndag.

Torsdagsträff 6 februari - Speciellt erbjudande till de som kommer

 • 4 feb 2020

Hans Lindblom/SecurityPartner meddelar att de som kommer till torsdagsträffen nu på torsdag 6 februari kommer att få ett speciellt erbjudande – missa inte detta!

Torsdagsträff 13 februari - Hur man på ett enkelt sätt kan övervaka sin båt. NMEA-2000 och Internet

 • 4 feb 2020

I kvällens föredrag får vi en inblick i hur man kan bygga sina egna NMEA-2000 instrument, och hur man via Internet of Things (IoT) kan hålla koll på sin båt även på avstånd.