Torsdagsträff 13 februari - Hur man på ett enkelt sätt kan övervaka sin båt. NMEA-2000 och Internet

  • 4 feb 2020

I kvällens föredrag får vi en inblick i hur man kan bygga sina egna NMEA-2000 instrument, och hur man via Internet of Things (IoT) kan hålla koll på sin båt även på avstånd.

Att få båtens instrumentdata visualiserad på sin telefon, se varvtalet på en 30 år gammal marindiesel presenterat på sin plotter, monitorera batteriladdning och solceller när man är på jobbet, samt fjärrstyra värmen i båten, är bara några av de saker vi kan göra. Minidatorer är nu i storlek som en tändsticksask, kostar några hundralappar, och är programmerbara för den händige.

Föredraget kan ses som en aptitretare för den kurs/studiecirkel som kommer hållas under våren, där vi alla ges möjlighet att faktiskt bygga egna instrument. Inget slår stoltheten av – ”Gjort den själv!”

Föredragshållare: Daniel Landström.

Kvällens värd:     Lennart Larsson

 

Klubben bjuder på fika. Det kostar ingenting och ingen föranmälan behövs. Vi ser gärna att ni skänker en slant till sjöräddningen.
“Det ska vara enkelt att bidra till en fungerande sjöräddning. Nu kan du swisha en gåva till Sjöräddningssällskapet. Dina pengar kommer till användning där behovet är som störst! Vårt swishnummer är 900 5000. Vill du rikta gåvan till en särskild station skriver du stationens namn (orten) i meddelandefältet. “

Alla är hjärtligt välkomna!

Tid: Torsdag 13 februari kl 19:00
Plats: LBS klubbhus, Ankarplatsen 1, Lomma

Image by Gerd Altmann from Pixabay