Rapport från NM, tisdag

  • 21 jul 2009
  • jolle
 
Publicerad:    21 JUL 2009 22:05
 

Tisdagens rapport från NM i Norge

Tisdag: Första tävlingsdagen , alla våra seglare är laddade till tusen. Coacherna börjar dagen med möte, sedan är det dags att segla ut. Vädret är fint ca 20 grader varmt och solsken, vinden varierar mellan 8 -10 m/s.

När det närmar sig start åker Apan  upp. Startbåten har lite bekymmer med att ligga still och det är ju inte så konstigt när det är 100 meter djupt. Efter en timme trodde vi det var kört, då hade vinden ökat och det var 13 m/s i byarna. Då drar de igång första starten. Tjejerna fick starta först. Klassflaggan för tjejerna var flagga O, men startbåten hissade flagga 0 (noll). Viss förvirring uppstod men de kom iväg ändå. Killarna startade med rätt flaggor och allt fungerade bra.

Precis enligt planerna genomfördes två race idag. André spikade race två och ligger totalt 6:a.  Fredde ligger totalt på 26:e plats och är 12:e bästa svensk.

Petra har seglat bra och är nöjd med dagen.

Efter dagens race var det invigningsceremoni i Arendals centrum, därefter fick vi fira framgångarna med pizza från Casa Mia som ägdes av en Trelleborgare.

 

Norbaggarna.

 

Resultaten