Öresunds-Race i Lomma

Öresunds-Racen är segeltävlingar som genomförs av klubbarna i Öresundskretsen och är till för de som vill prova på kappsegling. Banorna är korta, reglerna är färre och man har möjlighet att få stöd av instruktörer under kappseglingen. Allt för att så många som möjligt ska ta sig runt banan och få en trevlig dag på havet. Skulle det blåsa för mycket för nybörjare seglar vi inte.


Öresunds-Race i Lomma
Öresunds-Race i Lomma

Lördagen 1:a juni 2024 är det Öresunds-race i Lomma

Öresunds-Racen är segeltävlingar som genomförs av klubbarna i Öresundskretsen och är till för de som vill prova på kappsegling.
Banorna är korta, reglerna är färre och man har möjlighet att få stöd av instruktörer under kappseglingen.
Allt för att så många som möjligt ska ta sig runt banan och få en trevlig dag på havet. Skulle det blåsa för mycket för nybörjare seglar vi inte.

Priser till ALLA!!

Klasser: Optimist och RS Feva

Klasserna som seglas är Optimist Grön och RS Feva för nybörjare.

Optimist Grön är nybörjare i åldern 8-15 vanligtvis från årets seglarskola eller fortsättningskurs som ännu inte börjat tävla eller redan tävlar på ”Grön nivå”.

RS Feva för nybörjare där juniorbesättningen kan variera i ålder.  Det går även att segla RS Feva med en generationsbesättning med en yngre och en äldre besättningsmedlem.

För mer info om Öresunds-racen se Skånes seglarförbunds hemsida

Låna: Optimist eller RS Feva

LBS har 3st RS feva och ett antal optimister som går att låna av LBS medlemmar under kappseglingen. Skicka ett sms till Mats Carselid, 0700-665012 om du vill låna båt.

Anmälan/registrering

Deltagare behöver inte föranmälas, men för att underlätta vår planering ser vi gärna att anmälan görs senast dagen innan på formulär på sailarena 
https://docs.google.com/forms/d/1MACB9_DVT2D351fbM7KZzppTY_jdQskFS4-nBXwwa-w/edit

Anmälningsavgiften är 200 kr. Avgiften betalas kontant eller med Swish på plats vid registrering. Registrering ska göras på tävlingsexpeditionen senast 10:00 på tävlingsdagen.

Mer information, inbjudan och anmälan finner ni på sailarena 
https://www.sailarena.com/sv/se/club/lbsk/oresund-race-lomma-2024/