Dags att segla KM 13/9

  • 3 sep 2014

Välkomna att segla LBS KM 2014 för kölbåtar lördagen den 13/9. Fina priser inkl lotteri för alla deltagare samt pris till bästa familjebesättning (minst 3 medlemmar ombord).

Anmäl er på listan i klubbhuset så snart som möjligt så att vi kan planera förtäring mm, dock senast fredag den 12/9 kl 18. Även seglare som ej är medlemmar i LBS är välkomna, men kan ej få pris som LBS-klubbmästare.

 

Seglingarna genomförs på kryss läns bana. Två varv per race som tar ca 45-60 minuter att segla. Vi siktar på att genomföra 3 race. Vi avser segla två SRS klasser.

 

För att underlätta för mindre besättningar är det tillåtet att få sänkt respittal vid segling utan spinnaker. Säkningen framgår av SRS tabell eller mätbrev. Det är då självfallet tillåtet att spira förseglet. Båt som avser segla utan spinnaker/undanvindssegel måste ange detta i samband med anmälan senast fredag den 12/9 kl 18.

 

Seglingarna avslutas med prisutdelningen och traditionsenlig säsongsavslutning inkl Ärtsoppa med tillbehör.

 

Vore kul om vi kunde få minst 25 båtar till start. Chans till fint väder enligt långtidsprognos.

 

Ytterligare info framgår i Seglingsföreskrifterna som publiceras nästa vecka. Se nedan länk för prel tidsplan.

 

Varmt välkomna till alla! 

 

Mer info om KM

 

PS Glöm inte att torsdagsseglingarna i September startar 30 min tidigare pga mörkare kvällar. Anmäl er senast kl 17.30 respekive torsdag. Seglingarna den 4/11 och 18/11 genomförs med jaktstart precis som under Augusti (men 30 min tidigare). Däremot är det klassisk fleet start som gäller den 11/9 som en uppvärmning inför KM.