Vatten, frysning och helgarbete

  • 1 apr 2015

Väderprofeterna är eniga, det blir kallt/frost på nätterna den närmaste tiden. Beroende på temperatur, vind och tid under noll är det risk för frysning i kranarna på landplatsen. Läs mer om provisoriska huvor nedan!

Upptäcker du att en kran frusit sönder, stäng huvudkranen på stolpen, handtaget åt sidan, och kontakta landplatsgruppen. Namn och e-postadress hittar du här. Vi försöker sedan reparera så fort som möjligt.

Vanligen fryser själva ventilen och en spricka bildas på sidan, oftast klart synlig. Ur sprickan kommer vanligen en finfördelad stråle eller vattendimma. Med lite tur märks detta bara när man öppnar vattenflödet. Stäng då kranen igen och byt till en annan, förhoppningsvis hel.

Glöm inte att meddela att det finns ett läckage och var det är. Ange närmaste platsnummer som du kan hitta i samma rad.

TILLÄGG

Vi försöker med en fixning. Ett stycke täckning läggs över och binds över stolpen som en provisorisk huva. Öppna så att du kommer åt att ta vatten och bind fast täckningen när du kopplat och sedan kopplar ur.

Lita inte på att "någon annan" gör det jobbet.

Detta förfarande bör ge några grader högre köldtålighet.

Se till att täckningen sitter säkert på plats! Sköts detta bra och funkar som förväntat får vi möjlighet att låta vattnet vara på längre på hösten och öppna tidigare på våren! 

 

Märk att vatten och el är avstängda nattetid, ca 21 till ca 08.