Ett tillfälle att bättra på dina seglingskunskaper

  • 29 nov 2017

image: Ett tillfälle att bättra på dina seglingskunskaper

Många medlemmar i LBS har segelbåt, och många tävlingsseglar. Oavsett om man nöjesseglar eller kappseglar är det många inom klubben som önskar få möjlighet att bättra på seglingskunskaperna.

Klubben vill gärna erbjuda dig, som medlem, utbildning för att dels bli bättre seglare och dels bygga upp en stabil stab av funktionärer för att kunna genomföra tävlingar.

Under våren 2018 planerar LBS och Malmö Segelsällskap MSS en gemensam grundutbildning, vilken inte kräver förkunskaper. Utbildning till seglingsledare och domare kommer att genomföras under våren av Svenska Seglarförbundet, där LBS sponsrar kursavgifterna för LBS-medlemmar. Den utbildningen syftar även till att ge en uppgradering till en högre nivå för dem som tidigare fått utbildningar som seglingsledare och domare.

Vi vill gärna ha med så många som möjligt eftersom vi tror att man på detta sätt får mer ut av sin segling, dels stärker klubbkänslan. Även om det är en fördel att ha kappseglat så är det ingen nödvändighet.

Utbildningen vänder sig till aktiva seglare, passiva seglare och före detta seglare. Ålder spelar ingen roll. Såväl yngre som pensionärer är välkomna. Ett genomgående ”tema” är att deltagarna skall ha roligt och få möjlighet att lära känna andra klubbmedlemmar och genom utbildning öka kunskapen om segling.

Tiden för seglingsledar- respektive domarutbildning är bestämd till 2 - 3 april, men kan eventuellt även genomföras vid annat tillfälle om många önskar ändra datum. För grundkursen finns inget datum bestämt - det beror på intresserades möjligheter att delta. 

Hör gärna av dig före den 20 december om du är intresserad av att vara med i
grundutbildningen eller någon av de mer avancerade kurserna till:

  • Björn Mossberg 

Har du frågor eller synpunkter kan du även kontakta:

  • Stellan Larsson mejladress: stellan.larsson@esselit.se; mobil: 0705-29 28 11