Segelsäsongen närmar sig!

  • 19 jan 2018
  • jolle

 

Hej alla seglarvänner! Segelsäsongen för jollar närmar sig och vi håller på som bäst att förbereda oss för den. Under januari - mars pågår det fysträning för LBS jolleseglare på Friskis & Svettis därefter Vinstorpsskolan! Mvh Jollekommittén

Hej alla seglarvänner!
Segelsäsongen närmar sig och vi håller på som bäst att förbereda oss för den.

Träningsgrupper
I år kommer vi att kommer ha 3 träningsgrupper för optimister: Opti Grön, Blå och Röd.

Opti Grön, För de som började segla förra året och tränade med den Gröna gruppen under hösten. En träning i veckan, måndagar. Ansvarig tränare är Henrik.

Opti Blå,För de som tränade i Grön grupp under våren förra året. Under hösten kallade vi dem Grön+. Två träningar i veckan, måndagar/torsdagar. Ansvariga tränare är Simon och Filippa.

Opti Röd, För de som tränade i Blå/Röd grupp under förra året. Två träningar i veckan, tisdagar/torsdagar. Ansvariga tränare är Simon och Filippa.

Dessutom kommer vi att erbjuda träning för Stora jollar en dag i veckan.

Adoptera optimistjolle
För er som inte har en egen optimist finns det möjlighet att prova på att ha en egen jolle. Klubben har 6 optimister som man kan adoptera för 500 kr per termin (max två terminer). Då har man en egen jolle som ingen annan kan använda och som man får sköta om själv. Hör av er om ni är intresserade av att adoptera. [mer info]

Tränings våren 2018 i Lomma!

Januari - Februari
Träning på friskis och svettis cirkegym på lördagar under 4:a tillfällen under januari/februari. 13/1, 20/1, 27/1, 3/2

Februari - Mars       
Fysträning i Vinstorpsskolan varje torsdag, 18.30-19.30. För alla jolle seglare. Första träningen 8/2. Mer info och inbjudan kommer snart.

Februari                    
Tränarna håller utvecklingssamtal med seglarna. Mer info kommer från tränarna.

Mars           
Segelpremiär 4:e mars! Varma kläder och jollen i vattnet! Klubben har ett antal torrträker som man kan låna om man inte har en egen. Träning fyra söndagar, kl 10-13.

April                   
Veckoträningarna börjar! Blå och Röd har sin första träning 5/4, samling kl 17.30 riggade och klara. Grön sin första träning 9/4, samling 17.30.

Maj                     
Onsdagssegling(tidigare Tisdagsseglingar) börjar 2/5. Därefter varje onsdag. För alla jolleseglare. Enkel kappsegling som arrangeras av föräldrar. Gemensam fika efteråt. Alla välkomna, även föräldrar!         

Klubbläger 5-6 Maj för alla optimistseglare med övernattning i klubbhuset.

 

Kolla också på hemsidan. Vi kommer att lägga ut information löpande och lägga in alla aktviteter i jollekalenderrn. 

Mvh

Jollekommittén

Skribent: Mikael Renstrand