Reseberättelse från VM för Zoom8

  • 8 aug 2010
  • jolle

Vi anlände till Estland vid 10-tiden på tune-up dagen. Det blev en 4 mil lång bilresa till Lohusala Bay där tävlingarna skulle hållas, ett jätte fint litet ställe faktiskt! När vi hade anlänt var det dags att mäta in alla grejer.

Publicerad:    08 AUG 2010 21:17
 

Tyvärr blev de ingen tune-up p.g.a. för lite vind, men självklart blev det en stor fin invigning. Invigningen bestod av tal från klubbordföraren, internationella zoom8 förbundet och tillslut invigdes regattan av kulturministern i Estland.

På kvällen hade svenska landslaget middag och väldigt trevligt! Efter det bar det av att checka in på hotellet i Tallinn.

Tävlings Dag 1 blåste det inte mycket, men jag började bra med en 32 plats. Andra racet kom jag 39, och tredje amulerades när jag låg topp 15 vid kryssmärket.

Dag 2 började med en fin vattenfyllning och jag fick en 44 plats. Andra racet gick mycket bra med en 28 plats och tredje kom jag 19.

Dag 3 började det blåsa mer och då placerade jag mig 43, 32, 34, 26. Efter seglingen vann jag ett pris som innebar att jag fick åka limosin med några av de andra seglarna från de andra länderna. Sista dagen gjorde jag en super bra start men tyvärr efter 20 meter får jag en gulflagg och är tvungen att snurra, jag slutar 44 i det racet. Nästa race kom jag 33 och till sista racet tog jag alla mina sista krafter och uppe vid kryssbojjen rundade jag fyra. Jag slutade tolva i racet och är super duper nöjd med de avslutet!

Jag slutade 33;a av 52 båtar i regattan och är absolut nöjd för att vara de första internationella mästerskapet jag seglat.

Prisutdelningen var super lyckad och Hanna Johansson fick en brons medalj! Bland killarna fick vi också en 4;e placering.

Sverige hade sitt bästa år i Vm sen 2005, alltså en mycket lyckad vecka!

 

Efter prisutdelningen packade vi ihop sakerna och körde till Hotellet. Dagen efter spenderades inne i Tallinn och det blev lite Shopping och rundvandring i staden. Färjan avgick klockan 18:00 och efter resan blev det en 60 mil lång resa ner till Skåne.

 

Veckan har varit väldigt rolig och jag har lärt mig massor! Jag har även lärt känna nya seglare från både Sverige och andra länder!

/ Lovisa Ransnäs Swe 188