Succe för Lomma på DM i Råå

  • 21 sep 2010
  • jolle

Lommaseglarna lyckades vinna både Optimist och E-jolle klassen på årets distriktsmästerskap

 

Det var tuffa seglingsförhållanden som rådde när helgens DM avgjordes, lördagens race ställdes in då det blåste för mycket och istället körde man 5 race på söndagen då medelvinden låg konstant runt 10m/s.

André visade än en gång att han behärskar hårda vindar då han fick kröna sin framgångsrika optimist karriär med att bli distriktsmästare. Nu återstår bara lag SM innan det är dags att lämna ifrån sig optimisten och satsa på E-Jolle. Hjalmar och Henrik kämpade på bra och hamnade på tionde respektive tolfteplats och var därmed bland de 12 seglare utav 40 som fullföljde hela tävlingen. För Kristoffer slutade det illa då han i tredje racet spräckte toften så nu är det panik med att få båten lagad innan rikskvalet.

 

På E-Jollesidan var det dubbelt LBS i topp men ändå en stor skräll då Leo Alsved som inte seglat E-Jolle på ett antal år och med lånad jolle lyckades vinna över sina yngre mer aktiva medtävlare. Den som gav honom hårdast kamp var Martin Kareliusson som trots en bättre total serie hamnade en poäng efter när strykningarna var gjorda.

Resultatet

 

Bilder från tävlingen