Höst

  • 10 okt 2012

Hösten är här och tjuvarna har vaknat till liv. Igen.

Nu börjar båtarna komma upp och höstmörkret skyddar tjuvarna samtidigt som det inte är obehagligt kallt. Dom är på hugget, tro inget annat.

 

Detta är vad som är känt idag, 10/10 av polisen.

- En segelbåt har haft besök i A-gången

- en vagga har bara försvunnit. 

- delar av en täckställning typ Press & son har försvunnit i D-gången.

- ett par båtar i hamnen har haft besök av okända.

 

Och vad kan vi göra åt detta?

Vi kommer inom kort att försöka få upp bommar över resterande infarter norrifrån. Dessa kommer då att låsas med samma typ av lås som södra infarten.

Töm båten själv, låt den vara olåst så behöver inte tjuven bryta sönder något för att konstatera att det är tomt.

Ta av ett eller flera hjul på vagnar så att tjuven inte bara kan koppla till och köra iväg. sätt bockar under istället, dom är billiga och båten står stadigare. Vid flera tillfällen de senaste åren har mindre motorbåtar bara kopplats till och diskret försvunnit.

 

Alla kan vi hjälpa till att övervaka med störande körning på landplatsen. När du ändå passerar kvällstid, sen kväll eller natt, notera nummer på bilar som är där på tider då ingen normalt arbetar där.

Köp gärna en LBS-dekal på kansliet för att "legitimera" dig för andra LBS-are.

 

Om du blivit bestulen eller haft inbrott, anmäl detta till Polisen i Lomma. Helst dagtid, så att det blir känt hur stort eller litet problemet är. Om man bara ringer 114 114 kan man hamna var som helst i landet där ingen är intresserad och meddelandet åker tjänsteväg en längre tid innan det kommer fram.

Ju fler brott som anmäls, desto större orsak för polisen att ta en runda emellanåt.