Stegar och stölder

  • 4 dec 2012
  • båtplats

Senast den 15/12 kommer alla icke fastlåsta stegar att avlägsnas och förpassas till "lagret". Kolla alltid din båt och polisanmäl stölder snarast! Uppdatering:Ytterligare stegar har klippts loss och stulits under V 49. Uppdatering 2 15/12: Vädret inb

I avsikt att åtminstone göra det svårare för tjuvar och vandaler skall alla stegar och andra kom-upp-hjälpmedel vara fastlåsta. Landplatskommittén kommer därför att gå över landplatsen och avlägsna/låsa in icke fastlåsta stegar. Om du misstänker att din stege inte är fastlåst, se till att den blir det.

Stölder drabbas vi av. Nyligen har några alldeles nya stegar stulits. Lås och kedjor var uppklippta. Ännu har ingen utombordsmotor försvunnit, vad vi vet. Inte heller komplett båt med motor och trailer ( ta bort hjul!). Troligen är det bara en tidsfråga, ligorna har bara inte hunnit med Lomma ännu. I stort sett allt verkar annars vara stöldbegärligt. Järnvägsräls i somras. en rostfri diskbänk på baksidan av Åhus mm. Så, kolla dina tillhörigheter ofta och om något försvunnit, polisanmäl! Med en diger stöldlista hos polisen kan vi rikta uppmärksamhet på problemet. 

 

Vi har startat upp en bomstudie och kommer att sätta upp ett par bommar och några vägspärrar. Preliminärt kan det bli grindar i C- och D-gången, vägspärrar på de övriga. Vägspärrarna skall kunna tas bort under rusningstid land- och sjösättningsperioderna. Grindarna kommer att låsas, troligen med röda lås av samma typ som används till hamnkärrorna. Mer info kommer.