LBS Torsdagsprogram vintern/våren 2013

  • 20 dec 2012
  • båtliv

Så var det dags för vårens program. Alla föredrag hålls i klubbhuset om inte annat angives och startar kl 19.00. De olika programpunkterna kan komma att kastas om och ev. bytas ut p.g.a. snöhinder m.m. så kolla här på hemsidan vad som gäller. OBS att föranmälan gäller för Sushikvällen. Välkomna.

10/1  Styrelsen informerar.

Kom och hör vad som är på gång under det kommande året.

 

17/1 Göran Peterson från Internationella Olympiska Kommittén.

Som har ansvarat för seglingssporten i OS kommer och ger oss en initierad berättelse om hur det går till bakom kulisserna på högsta nivå. Fantastiska seglingsbilder och ett fängslande föredrag utlovas.

 

24/1 Smultronställen i Öresund.

Erfarenhetsutbyte, kom och dela med dig om pärlorna i sundet. Man behöver inte segla så långt för att få fina seglingsupplevelser.

 

31/1  Gubbsegling i Turkiet.

Tre LBS:are med kompisar hyrde under hösten en 50fotare i Turkiet och seglade runt bland öarna. Fina naturupplevelser med bla havssköldpaddor och härlig segling.

 

7/2 Claes Wessberg från SXK återkommer och berättar om sina seglingar söderut.

Denna gången handlar det om Biscaya och alla de fina hamnar som finns där. Många fina bilder utlovas.

 

14/2 Båtlivs- & programkommittén inbjuder - Göta Kanal 2013 ?

Kanalbolaget kommer och informerar och hur man tar sig igenom den på bästa sätt. Aktuellt med tanke på TV programmen och det antal medlemmar som gått och i sommar kommer att gå kanalen. SXK-Ö är även inbjudna så kom i tid så att du får plats.

 

V8 Sportlov - ingen aktivitet.

 

28/2 Suschikväll med Fiskboden.

Fiskboden i Lomma kommer och lär dig att göra din egen sushi. En uppföljning på förra årets lyckade besök av dem. Provsmakning ingår. Begränsat antal. Föranmälan from 7/2. Självkostnadspris.

 

7/3 Med Kanalbåt i Europa.

LBS:arna Rolf Odselius och Hans Sandhagen berättar för oss om hur det är att chartra kanalbåt på olika kanaler i Europa. De har under ett antal år provat på flera av Europas kanaler.

 

14/3 Shetlandsörna.

Gustav och Marianne Olsson, LBS:are, kommer och berättar om sin segling till Shetlandsöarna och ett besök med hurtigruttens kryssningsfartyg Fram i Antarktis.

 

21/3 Hjertmans.

I sedvanlig ordning avslutar vi vårens program med ett besök hos Hjertmans på Råå. Dags att shoppa loss inför vårutrustningen under påskhelgen. Rabatter gäller endast under denna kväll. Samling i butiken kl. 19.00. Det brukar som vanligt komma någon leverantör som håller en initierad föreläsning om sitt specialområde så kom i tid.