Årsmärken

  • 28 apr 2013

Årsmärket som följde med din årsfaktura skall appliceras på båten snarast efter sjösättning. Det är en viktig åtgärd för att ha en väl fungerande hamn.

Årsmärket skall appliceras så att det är lätt läsbart från bryggan. Det är alltför många märken som är svåra att hitta. Du kan drabbas av gästplatsavgift om märkningen inte är tillfredställande gjord. Så sent som på hösten 2012 var det ett stort antal, säg 10%, som fortfarande inte fått upp märket. flera av dessa hade då märket för 2011 synbart.

Det finns flera orsaker till att detta är viktigt. En är att veta vilken båt som ligger på platsen. Veta man det kan man kontakta ägaren om något skulle hända båten. Det hände vid ett par tillfällen 2012. Ett annat skäl är att det förekommit att båtar legat på LBS platser olovandes, utan att betala. Har man bara "blivit van" vid att en viss båt ligger på en viss plats kollas den inte. Har den en avvikande märkning blir den uppmärksammad. Annars tvingas andra betala andra för platsen via uteblivna intäkter. En tredje orsak är att gästbåtar inte uppmärksammas och därigenom "slipper" betala. Återigen en förlust för LBS som i slutänden skall betalas av medlemmarna.

Därför, se till att din båt är korrekt märkt snarast efter sjösättning. Liten dispens lämnas för segelbåtar som inte fått upp masten, den logiska märkesplatsen.