Stöldsäsongen 14-15 Uppdatering

  • 22 okt 2014

Just nu, 2014-10-22 kl 16.55. Ett bomlås uppklippt. Rejäl bultsax måste ha använts för klippning av härdad bygel med diameter 6 till 8 mm. En annan bom visar tecken på att någon försökt dra sönder låset.

Förberedelse för, eller slutförd, stöld eller bara någon som inte skaffat nyckel och ville in eller ut?

Att den klippta bygeln, ej låset, fanns kvar tyder kanske mest på att man ville komma in fler gånger till för att fortsätta att tömma båtar.

Att ytterligare ett lås angripits med försök att dra sönder låset visar på en angelägen tjuv. Det gick inte att dra sönder, då tar man till den stora bultsaxen som vi alla alltid har i fickan.

Det blir allt angelägnare att kolla om du haft inbrott och, om ej, se till att tömma båten. Kolla också stegarna, din egen och grannarnas. Fastlåst, olåst eller uppklippt? 

 

Om du upptäcker något misstänkt, ofta förekommande omärkta skåpbilar, "spanande" okända människor och andra underliga beteenden skicka ett mail till

matsjensen233@hotmail.com eller janake.jn@telia.com. 

Hellre en rapport för mycket än en för lite. Kanske vi kan se någon form av mönster i beteendet.

När du är i båten, kolla om den ser ut att ha haft påhälsning även om inget är försvunnet eller sönderbrutet. Glöm inte att ta av propeller o d. Det finns flera båtar som har en bronspropeller kvar. Än så länge.....