Seminarium om havskappsegling 20/11

  • 4 nov 2014

Välkomna till seminarium kl 18.30 den 20/11 om hur man förbereded båt och besättning för längre distanskappseglingar typ ÅFOR (Gotland Runt) eller Själland Runt. Seminariet äger rum hos North Sails i samarbete med LBS och MSS.

Anmälan med namn och antal deltagare mailas  till lbs.sailrace@gmail.com senast 18/11. Max 90 deltagare. Först till kvarn. Ingen avgift. Kaffe/läsk och kaka erbjuds dock till självkostnadspria som vanligt.

 

ÅFOR, Sveriges största havskappsegling som varje år samlar ca 250 båtar!
Vad innebär det att ställa upp i en kappsegling som denna? Hur ska man planera och förbereda sig? Vilka är de största utmaningarna förutom den långa transportseglingen upp och ner? Vi tror att fler skånska båtar är redo för detta äventyr och tänkte ge en kick i drömmandet!

Kvällen riktar sig till alla som har tankar på längre distanssegling såsom Själland Runt och Fyn Runt. Vi träffas på North Sails Lomma för ett lättsamt seminarium med en rutinerad expert/frågepanel:

Anders Hansen
Grundaren och drivkraften bakom Kracer Salling Team. Seglat mycket distanssegling såsom Själland Runt och Fyn runt samt deltagit i de två senaste ÅFOR med egen båt, Kracer 40

Lars Åke Andersson
Seglat långt sen 16 års ålder, med starter i Själland Runt, Östersjömaran och Kullaseglingen. Startat i 9 st Gotland Runt, med totalvinst 1980 DH – Ravage 36 och totalvinst 1983 i Skandicap med Kracer 30.

Erfarenheter från 3 masthaverier och 1 roderhaveri under Gotland Runt.

Martin Strandberg
Jolle och OS seglare som även hunnit med 4st ÅFOR. 2st på 30 fots trimaran och två stycken på Farr 30. Totalsegrare i hela SRS klassen 2013.

Moderator under kvällen kommer vara Mats Dahlander som seglat två ÅFOR som taktiker/rorsman.

Ämnen som kommer beröras:

– Säkerhetsreglemente
– Besättning, skillnader mot bansegling
– Mat, dryck, etc.
– Väder vindar, navigation, strategi, taktik
– Genomförande, start inshore – offshore, nattsegling, vaktgång.