Information från valberedningen

  • 14 jan 2015

Lommabuktens Seglarklubb bygger i grunden på ideellt arbetande medlemmar. Genom det ideella engagemanget kan vi hålla kostnaderna nere samtidigt som verksamhet och anläggningar utformas på det sätt som vi som medlemmar vill.

Samtidigt ställer det krav på att vi kan rekrytera ideella krafter bland medlemmarna, som lägger ner tid och engagemang för föreningen. Eftersom klubbens verksamhet är omfattande och dessutom en viktig del av Lomma kommuns ansikte utåt behövs många funktionärer med varierande kunskap och intresse. Vid senaste årsmötet utsågs ca 60 medlemmar som funktionärer i styrelse, kommittéer, revision och valberedning. 

Valberedningen utses på årsmötet och har medlemmarnas uppdrag att till nästkommande årsmöte lämna förslag på klubbens funktionärer. Därefter är det medlemmarna som fattar beslut enligt valberedningens förslag eller kommer med egna förslag. Ambitionen hos valberedningen är att presentera ett förslag som har god förankring så att förslaget kan antas i sin helhet. 

Valberedningsarbetet är inte en aktivitet som enbart sker direkt inför stundande årsmöte utan pågår under hela året. Vi deltar i olika aktiviteter för att på så vis få input både på hur de olika verksamheterna fungerar och få kontakt med medlemmar.

För att få en bra sammansättning är vi i valberedningen också intresserad av dina synpunkter på hur klubbens verksamhet fungerar och framförallt hur du tycker att den kan utvecklas och bli bättre. 

För att kunna presentera ett väl underbyggt förslag på årsmötet vill vi i valberedningen engagera medlemmar i processen. Som medlem i föreningen har du möjlighet att nominera kandidater till föreningens förtroendeposter. Det innebär också att du kan nominera dig själv om du har möjlighet och vill engagera dig djupare som medlem i klubben. 

Därför - vänta inte utan känn dig mycket välkommen att kontakta mig eller någon annan i valberedningen. Kontaktuppgifter finner du här.

Stellan Larsson
Sammankallande i valberedningen