1 maj introduktion för nya medlemmar och invigningstal - Grattis Andres för Guldpennan

  • 4 maj 2015

Första maj var det traditionsenlig säsongsinvigning som föregicks av introduktionsmöte för nya klubbmedlemmar. Under hela arrangemanget var det en fantastisk stämning med vackert väder. Grattis speciellt till Andres Asu för årets Guldpenna.

Introduktionsmötet för nya medlemmar

Till introduktionen som började kl 09:45 kom 19 st förväntansfulla nya LBS-are som fick veta en del om klubben för att få bra start som medlemmar. Frågorna var så många att vi höll nästan på att missa säsongsinvigningen.

De nya medlemmarna anmälde sig till kurser och någon berömde klubben för den ordning och reda de inte upplevt någon annanstans och att "man känner sig så välkommen". Efter introduktionsmötet gick alla ner till säsongsinvigningen.

 

Tal av ordförande Lommabuktens seglarklubb 1:a maj 2015

Välkomna allihop!

Vi har nu kommit långt i våra förberedelser inför säsongen och en del var tidigt i sjön i år. Första maj kan användas till mycket men framför allt handlar det om att inviga och starta upp båtsäsongen.

Nu börjar det roliga.

För oss i klubben ser vi fram mot ett mycket händelserikt år där alla våra kommittéer har utfört ett gediget förarbete inför säsongen, så var uppmärksamma på allt som händer. Ett sätt är att anmäla sig till nyhetsbrevet på hemsidan och för er som har möjlighet att träffas har vi våra fina lokaler där informationen sprids verbalt.

Valberedningen och våra kommittéer är glada över alla de ca 60 funktionärer som ställer sin tid till förfogande. Vi har ständigt en ökande verksamhet och har behov av extra hjälp vid våra större arrangemang, så ta gärna kontakt med någon i valberedningen, styrelsen eller kommittéerna om ni har möjlighet att hjälpa till.

För er som har er båt på landplatsens sommarparkering så anordnar klubben hjälp med flytt den 9/5.

Det finns också möjlighet att låna klubbens DNA märkning där ni kan märka utombordsmotorer mm för att minska intresset för tjuvar på land och sjö platser, mer information finns på hemsidan och i klubbhuset.

Närmast, redan nu på söndag har vi Tune-up träning 2 inför North Sails Trim Cup, sen matar det på med torsdagsseglingspremiär den 7/5 och ett fantastiskt träningstillfälle den 8/5. North Sails USA flyger in ett team som skall vässa seglarnas trim och båthantering inför tävlingarna.

Titta gärna i kalendern och anmäl er till nyhetsbrevet på hemsidan så missar ni inte något.

Glöm inte att prata med varandra när vi träffas i hamnen och på bryggorna.

Vi är glada för vår hemsida där vi bl a kan läsa om säsongsinvigningen vidare finns vi också på Facebook där vi kan läsa följande citat om LBS

”En kanonklubb! Hamnen ligger i en lugn och strömfri bukt. Bra klubbhus med en hamn nära staden och stranden!”

Guldpennan i år

Tilldelas Andres Asu som på ett föredömligt sätt skrivit och publicerat material på hemsidan. Andres har också starkt bidragit till ansökan som gjorde att jollekommittén fick 40 000 kr av Sparbankstiftelsen Skåne till projektet ”Fler ungdomar som börjar kappsegla efter seglarskolan”.

 

Tack till alla medlemmar som gör det möjligt att bedriva verksamheten. 

Det är ett stort nöje för mig att ha äran att få inviga denna säsong, Härmed förklarar jag säsongen 2015 öppnad!