Säsongsinvigningen 1 maj med ordförandes tal och bilder

  • 12 maj 2016

image: Säsongsinvigningen 1 maj med ordförandes tal och bilder

Årets säsongsinvigning avhölls traditionsenligt med (vår)tal av ordförande Per, information om festligheter inför LBS 70-årsfirande av Nicklas, samt sillafrukost med tillbehör på traditionellt vis. Plus mycket förtjänstfull spelensemble från Kulturskolan där falska toner lyste med sin frånvaro. En säsongsinvigning man kan lita på.

Anmälan till stora 70-års JubileumsFESTen 5 juni öppnade direkt efter ordförandes tal och över 100 medlemmar anmälde sig på drygt en timme. Har du inte anmält dig än så skynda dig att göra det nu här, antalet platser är begränsat!
 
Tal av ordförande Per Erlandsson vid Lommabuktens Seglarklubbs Säsongsinvigning 1 maj 2016:

"Välkomna hit allihop, nu kommer solen! Ser ni sprickan där den tittar fram? Om några minuter har vi strålande solsken precis som vi haft de senaste åren. 
 
Välkommen till Lommabuktens Seglarklubb LBS och Lomma hamn, så står det på skyltar i hamnen och även på vår hemsida.

Just välkommen ska man kunna sig när man kommer till LBS. Vi har under flera år haft fokus på att man ska känna sig välkommen när man är hos oss. I mitt arbete med klubben träffar jag många som bekräftar detta. Vi satsar nu ännu mer på trivsel och aktiviteter för att bli ännu bättre framöver. 

Vår utbildningssatsning har i år gett ca 100 kursdeltagare. Det är en fantastisk siffra som stadigt ökat från år till år.

Vårt nyhetsbrev skickas ut med e-post någon gång i månaden. Där finns aktuell information, inbjudningar till möten och aktiviteter mm. Alla kan anmäla sig för att få nyhetsbrevet på vår hemsida. Behöver någon hjälp, prata med Lars Jörnvi på kansliet så fixar han det.

En följebåt till North Sails Trim Cup 14-15 maj efterlyses, hör av er om ni har möjlighet att ställa upp.

LBS fyller 70 år den 6 juni och som representant för gruppen som planerar firandet kommer Nicklas Ottosson berätta mer alldeles strax.

Tack till alla medlemmar och sponsorer som gör all verksamhet möjlig.

Guldpennan går i år till Björn Mossberg som för att ”Med en enastående entusiasm ha bidragit till skriverier både på hemsidan och i klubbens korrespondens med kommunen och andra aktörer. Björn är därmed är en stor tillgång till klubben.”

Om några minuter serveras en traditionsenlig sillafrukost. Sill (clupea harengus), artnamnet harengus kommer från arengus som betyder ”sandig”. Östersjösillen är som norrmännen säger en ”sydfrukt” och finns i endast söder om Oskarshamn Nord 59 grader och 30 minuter.

Men innan dess ska Nicklas berätta allt om 70-års jubiléet och varför ni ska anmäla er till den stora JubileumsFESTen redan idag.

Det är ett stort nöje för mig att ha äran att få inviga denna säsong. 
Härmed förklarar jag säsongen 2016 öppnad, PANG!"

LBS 1 may 02

LBS 1 may 03

LBS 1 may 04

LBS 1 may 06

LBS 1 may 07

LBS 1 may 08