Välja och splitsa moderna linor - Torsdagsträff 30 mars

  • 23 mar 2017

På torsdagsträffen 30 mars får vi besök av Marcus Sylvin och Johan Allgoth som går igenom vilka linor som lämpar sig för olika ändamål ombord på en båt och har en praktisk övning där man lär sig splitsa och göra s k soft schackel.

Utvecklingen av nytt tågvirke i moderna material med extremt hög hållfasthet, låg töjning och bra nötningsegenskaper ger helt nya möjligheter ombord. Fall, uthal, kaskader, mantåg, blockfästen, skot, akterstag är bara några exempel. Och det är inte svårt att göra egna tillbehör.

Vi lär oss göra två grundläggande splitsar i dyneema, öglesplits och loop. Båda splitsarna bygger på metoder som kan användas i mer avancerade splitsar. Johan Allgoth, läkare och IF-seglare, berättar om sina erfarenheter när han försökt bemästra detta hantverk och ger tips på var man kan läsa på för att bli bättre.

Dessutom kommer Marcus Sylvin, som parallellt med att driva webbshopen dinlina.se, jobbar professionellt med utveckling av kompositmaterial att berätta om teori och material bakom de moderna linorna samt hjälpa dig välja rätt lina till rätt tillämpning.

Välkommen, begränsat antal platser. Dinlina.se har med sig varuprover, men ta gärna med eget material och gärna också splitsverktyg om du har.

Klubben bjuder på fika.

Ingen föranmälan behövs.  

Pris: Gratis för LBS medlemmar med familjer, 50 kr för övriga.

Tid: Torsdag 30/3 kl 19:00 
Plats: LBS Klubbhus, Ankarplatsen 1, Lomma 

Samarrangemang med Malmö Segelsällskap MSS.