Rapport från LBS premiär i Allsvenskan Segling

  • 1 jun 2017

LBS är i år med och fajtas i allsvenskan i segling som består av totalt fyra deltävlingar. Vinnarna går vidare till Sailings Champions Leauge där mästarna från olika länder gör upp om segern. Läs här hur det gick för LBS lag i premiären i Strängnäs.

Vid den första deltävlingen, som gick av stapeln i Strängnäs 19-21 maj, representerades LBS av Mattias Allroth, Petter Liljenberg, Henrik von Friesendorff, Thomas Jensen och Carina Henriksson
Förhållandena i Stängnäs bestod av mycket lätta vindar och med det väldigt varierande riktningar och styrkor över alla tre dagar.
Den allsvenska debuten kunde inte börjat bättre och laget inledde med vinst i första racet. Första dagen var resultaten mycket bra med placeringarna 1,3,3.
Dag 2 var tuffare med totalt 7 seglingar för LBS och det var en del stolpe ut. Flytet infann sig inte och resultaten blev därefter med placeringarna 5,4,5,5,3,4,6.
Sista dagen genomfördes i liknande varierande förhållanden och i vissa seglingar så hände det att ledande båt föll långt ner i resultatet omseglad på båda sidor. Dagen inleddes dock bra med en andra plats och förhoppningarna höjdes. Tyvärr stökade det till sig efter hand och placeringarna blev till slut 2,6,6,5.
Totalt efter 14 flighter så hamnade LBS på en 15:e plats av de 18 lagen. KSSS vann före Cape Crow YC och Hjuviks BK. Alla resultat hittas här: https://swedishleague2017.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/leaderboard/:eventId=8c3467b4-7592-46cc-b70f-45dab79bc2da
Mer information om Allsvenskan Segling finns här:
Nu hoppas vi att det kan bli bra förutsättningar vid nästa deltävling på Ekerö 9-11/6! 
Mer information om deltagande lag kommer senare.
Mats Dahlander, Lagkapten