Båtsamverkan

  • 25 aug 2017

LBS har inlett Båtsamverkan som är att jämföra med Grannsamverkan när det gäller att förhindra brottslighet och skadegörelse i hamnen och på landplatsen. Båtsamverkan är ett samarbete mellan LBS, Lomma kommun, Polisen och den viktigaste av alla, du.

Det är med din närvaro och uppmärksamhet i hamnen och på landplatsen som vi kan stävja mycket brottslighet.

Det är viktigt att om man blir utsatt för brott och skadegörelse anmäla detta till Polisen. Det man också kan göra som enskild medlem utan större ansträngning är att lära känna sin båtgranne och hjälpas åt att hålla koll på varandras båtar, ofta besöka hamnen även på kväll/natt och att rapportera misstänkt verksamhet till Polisen eller klubbens kansli beroende på vad det rör sig om.

Klubben tillhandahåller sedan tidigare möjlighet för medlemmar att DNA-märka sina saker och vi har ett bevakningsföretag som ronderar i hamnen och på landplatsen.

Vi tittar på möjligheter att på ett enkelt sätt kunna kommunicera  med varandra och rapportera misstänkt verksamhet. Pågående brott rapporteras alltid till polisen givetvis.

Är du intresserad av att engagera dig i LBS Båtsamverkan är du välkommen att höra av dig till Peter Nilsson, peter.nilsson@inspirehouse.se .