Inbjudan till KM den 16/9

  • 7 sep 2017

Välkomna att segla LBS klubbmästerskap 2017 för kölbåtar lördagen den 16/9. Fina priser inkl lotteri för alla deltagare samt pris till bästa familjebesättning (minst 3 medlemmar ombord). Seglingarna genomförs på kryss läns bana - kul segling!

Första start ca kl 11.  Två varv per race som tar ca 50-60 minuter att segla. Vi siktar på att genomföra 3 race. Vi avser segla två SRS klasser. Räkna med att vara i hamn igen senast kl 16 lagom uppvärmda för säsongsavslutningen vid klubbhuset!

Anmäl er här eller på listan i klubbhuset så snart som möjligt så att vi kan planera förtäring mm, dock senast fredag den 15/9 kl 18.  Efteranmälan fram till kl 10 lördag den 16/9 kan eventuellt accepteras av tävlingsledningen.

För att underlätta för mindre besättningar är det tillåtet att få sänkt respittal vid segling utan spinnaker/gennaker. Sänkningen framgår av SRS tabell eller mätbrev. Det är då självfallet tillåtet att spira förseglet. Båt som avser segla utan spinnaker/undanvindssegel måste ange detta i samband med anmälan senast fredag den 15/9 kl 18. Ev efteranmälan kan ej göras utan undanvindssegel.

Seglingarna avslutas med prisutdelningen och traditionsenlig säsongsavslutning inkl Ärtsoppa med tillbehör.

Vore kul om vi kunde få minst 25 båtar till start. Vi hoppas och tror på fint sensommarväder.

Ytterligare info framgår i Seglingsföreskrifterna som publiceras Torsdag 14/9.

Har du några frågor är du välkommen att maila lbs.sailrace@gmail.com. Är du intresserad av att delta som funktionär på KM är detta också mycket uppskattat. Vi har plats för såväl nybörjare som erfarna funktionärer. Anmäl ditt intresse till lbs.sailrace@gmail.com eller ring Johan W. 0705951393.