Allsvenskan i Jönköping 25-27/8

  • 7 sep 2017

Vi som representerade LBS i Jönköping var Anders Larsson (Myggan), Petter Liljenberg, Ulf Lindwall, Filippa Skogfeldt och undertecknad Mats Dahlander som berättar här hur det gick.

Petter Liljenberg fixade ett fantastikt mysigt litet boende, Levins B&B, som drevs av ett par i dryga 80-års åldern. Det var lite som att göra en tidsresa till 70-talet, vi bodde i deras hus som hade kvar sina orangea och bruna nyanser tillsammans med 70 talets vävtapeter. Frukosten var som utlovat helt fantastisk, precis allt man ville ha i riklig mängd.
 
Segla på Munksjön går det?
 
Det var väldigt lätta vindar från syd när vi hade vår förberedelse timme. Vi tyckte att vi fick koll på vindar och hur de betedde sig. Känslan var mycket bra. In och käka lunch och ladda för race. Vindarna var nyckfulla hela helgen och när vi hade lunchat så hade vinden vänt 180 grader. 
Under fredagen genomfördes bara en segling på grund av svaga vindar.  Vi inledde riktigt bra med en tvåa.
 
På kvällen var det aftersail kombinerat med hela "Jönköpings after work", liknande kräftskivan som inleder malmöfestivalen.
 
Lördagen inleddes med väntan på vind en liten stund och när seglingarna kom igång var det en stigande trend i inledningen 3, 2, 1 - EN SPIK! Superkul, stämningen på topp! Därefter kom en period med blandade resultat 4, 6, 5, 4, 4. Mycket beroende på att vindarna ökade lite och väldigt små misstag blev ödesdigra. 
 
På kvällen var det en trevlig regattamiddag där vi satt tillsammans med det lag som längre fram skulle hamna högst upp på prispallen, MSS.
 
Tyvärr lyckades vi inte samla kraft och energi tillräckligt bra under natten och under söndagen gjorde vi några ödesdigra misstag så som att tråla gennakern, få ett straff och inte riktigt tima starterna. I allsvenskan finns det inga nybörjare så vi kan ändå vara nöjda med vår insats och med lite träning med MSS J/70's så kommer resultaten att komma.
 
Sammanlagt efter 14 genomförda seglingar landar vi på en 15:e plats bland de 18 deltagande klubbarna. Tyvärr innebär det också att vi ligger på kvalplats efter tre omgångar. 
 
Före första start var många tveksamma till om det går att segla på Munksjön men på söndag eftermiddag var nog de flesta överens om att det gick! Bäst gick det för MSS som stod som slutsegrare.
 
Nu den 8-10/9 går sista deltävlingen i Gottskär och vi får hoppas att LBS kan kravla sig upp från kvalplatsen och säkra ett deltagande 2018.
 
Mats Dahlander, lagkapten