Rikskval och Elitserie i Lomma påverkar mastningsmöjligheter fredag 25 maj t o m söndag 27 maj

  • 18 apr 2018

Under helgen 25-27 maj är det stora jolletävlingar i Lomma med ca 230 jollar och stort antal följebåtar, trailrar etc i hamnen kring klubbhus och mastkran. Det innebär att master inte kan ligga framme eller mastkranen kan användas under dessa dagar.

Som många säkert vet kommer LBS tillsammans med Bjärreds Optimistjolle Klubb (BOJK) och Segelsällskapet Pinhättan (SSP) att anordna Rikskval för Optimistjolle och Elitserie för e-jolle i Lomma under helgen 26-27 maj.

Vi räknar med att hamnen kommer att besökas av över 150 optimistjollar plus 80 e-jollar samt en massa följebåtar, föräldrar och andra besökare.

  • Alla dessa båtar innebär att vi kommer behöva samtliga tillgängliga ytor att hantera jollar, funktionärstält och alla besökare och därför kommer det inte att vara möjligt att använda mastkranarna från fredag 25 maj till söndag kväll 27 maj.
  • Vi kommer behöva använda gräsytor och platserna mellan mastskjulen för att förvara båtar så det finns inte möjlighet att låta master ligga utomhus under dessa dagar.

Vi hoppas att denna olägenhet inte ställer till det för våra båtägare utan att vi gemensamt kan göra detta evenemang till något positivt att komma ihåg för både våra medlemmar och besökare.

Peter Back
Tävlingsledare för Rikskvalet och Elitserien / LBS Jollekommittén

Vid frågor kontakta gärna Peter Back på Peter.Back@enics.com eller 070-971 31 20.

OBS! Det kommer även vara starkt begränsade möjligheter för sjösättning på Varvstorget under dessa dagar p g a Lommafesten, mer information om detta kommer senare.