Distriktsmästerskap i Råå, Helsingborg  12-13 Oktober 2019

  • 20 okt 2019
  • jolle

 

Distriktsmästerskap i Råå, Helsingborg  12-13 Oktober 2019

20 OKT 2019 15:25

LBS fick nya distriktsmästare i 29er förra helgen. Wilhelm Enjin och Emil Gustavsson vann tävlingen!

  • Fler

  • Skapad: 20 OKT 2019 15:25

 

Det blev även 1:a pris för totalcupen i Liros cup för 29er.

 

Totalt var det 5st 29er som kom till start. Från lomma seglade Wilhelm Enjin (rorsman) & Emil Gustavsson (gast) samt och Sofia von friesendorff (rorsman) & Jakob Back (gast).

 

Wilhelm & Emil startade första dagen med två spikar och en andraplats i de mycket stökiga förhållanden med västlig vind på ca 8-10 m/s och stora vågor.

Andra dagen var det helt ändrade förhållanden och mycket lätt vind på 2-4 m/s. Wilhelm och Emil sartade med en förstaplats där de var snabba på kryssen i den lätta vinden. Andra racet racet var de långt nere i fältet men lyckades segla upp dig till en 2:a plats. 

 

Det medförde att sista racet för dagen var helt avgörande om de skulle komma 1:a eller 2:a. De behövde endast vara före Lerbergets 29er för att ta hem segern. 

 

Det var en jämn start där Lerberget gjorde en bra start med Wilhelm/Emil direkt efter. Där Lerberget bevakade sin förstaplats och slog på Wilhelm/Emil under i princip hela racet. 

 

Det hela avgjordes till slut på den korta kryssen upp mot mål där Wilhelm/Emil gjorde ett taktiskt slag vid layline mot yttre målflaggan och de kunde segla in som 1:a med någon båtlängd. Fantastiskt spännande!

Skribent: Remvall Nilsson